Mehmet Şimşek: Tasarrufları artıracak çalışma başlatıldı

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Yurtiçi tasarruf oranlarını artırmak için BES'te oto katılım uygulamasına dair mevzuat çalışmalarını başlattık. Taslağı kısa zamanda Meclis'e sunmayı planlıyoruz" dedi.

Mehmet Şimşek: Tasarrufları artıracak çalışma başlatıldı

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik'in (BES), bireylerin gelir elde ettikleri dönemdeki hayat standartlarını emeklilik dönemlerinde de koruyabilmeleri için sosyal güvenlik sistemlerince sunulan emeklilik gelirine ek bir gelir sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir sistem olduğunu belirtti.

BES'in, vatandaşların emeklilik dönemindeki refahının artırılması hedefindeki en önemli araçlardan biri olduğuna işaret eden Şimşek, aynı zamanda, bireysel emeklilik sisteminin önemli bir tasarruf aracı olarak da öne çıktığını söyledi.

Türkiye'nin şiddetle ihtiyaç duyduğu yurtiçi tasarrufların artırılması noktasında sistemin gelişmesine ve yaygınlaşmasına büyük önem verdiklerini vurgulayan Şimşek, BES’in kapsayıcılığının artırılmasına yönelik çalışmalarına 2013 yılından başlayarak hız verdiklerini anlattı.

Yurtiçi tasarruf oranlarını artırmak için BES'te oto katılım uygulamasına ilişkin mevzuat çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Şimşek, taslağı en kısa zamanda Meclis'e sunmayı planladıklarını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...