Taşeron işçilere çağrı merkezi

Hak-İş Konfederasyonu, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) uygulanmasına yönelik soruları cevaplandırmak ve taşeron işçilere yardımcı olmak amacıyla bir çağrı merkezi kurdu.

Taşeron işçilere çağrı merkezi

Hak-İş Konfederasyonunca, kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde, işçilerin aklına takılan soruları cevaplandırmak amacıyla çağrı merkezi kuruldu.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, çağrı merkezinin Genel Başkan Mahmut Arslan'ın talimatıyla kurulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Çağrı merkezinde hukukçulardan oluşan uzman ekibimiz, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen düzenlemelerle ilgili işçilerin sorularını yanıtlayıp, olası bilgi kirliliğine engel olmaya çalışıyor. 

"ARZUMUZ KİT'LERDEKİ İŞÇİLERİN DE KADROYA SAHİP OLMASI"

Açıklamada, Hak-İş Genel Başkanı Arslan'ın konuya ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi.

Çağrı merkezine yoğun bir ilgi olduğunu belirten Arslan, "Devletin kamu hizmetlerini artık kamu çalışanlarıyla yapacağını bildirmesi küresel kapitalizme karşı büyük bir meydan okumadır. Biz bu çalışmayı büyük bir reform olarak görüyoruz. Büyük fotoğrafı kaçırmamak gerekiyor. Büyük fotoğrafın içerisinde bazı eksiklikler var. Bizim arzu ettiğimiz şey KİT'lerde çalışan taşeron işçilerin de bu kadrolara sahip olmasıdır. Hak-İş olarak bütün taşeronlar için yola çıktık. Bütün taşeronların sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ÇAĞRI MERKEZİ NUMARASI

Uzman ekip, Hafta içi 08.30-24.00 saatleri arasında 0312 417 80 02 / 0312 418 48 72 numaralı telefonlardan çalışanların sorularını yanıtlayarak doğru bilgileri paylaşıyor.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO BAŞVURUSU İÇİN GEREKEN BELGELER (PROF. CEM KILIÇ ANLATTI)

Sayfa Yükleniyor...