TAV, Antalya Havalimanı'na ortak oldu (Eşit yönetim hakkı)

TAV Havalimanları, IC İçtaş’ın Antalya Havalimanı’ndaki hisselerini almak üzere anlaştı. TAV, 2024 sonuna kadar işletme hakkı bulunan havalimanında eşit yönetim hakkına sahip olacak.

TAV, Antalya Havalimanı'na ortak oldu (Eşit yönetim hakkı)

TAV Havalimanları, IC İçtaş şirketinin yüzde 49’luk payının tamamını satın alarak Havalimanı’nı portföyüne eklemek üzere anlaştı. TAV, böylece tüm dünyada işlettiği havalimanı sayısını 18’e, yıllık yolcu sayısını yaklaşık 141 milyona çıkartacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Rekabet Kurumu’nun onaylarının ardından yürürlüğe girecek anlaşmayla TAV ve Fraport havalimanını eşit ortak olarak yönetecek ve yüzde 50 temettü hakkına sahip olacak. Dış hat yolcusu bakımından Türkiye’nin ikinci en yoğun havalimanı olan Antalya, 2017’de 26 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi.

TAV tarafından KAP'a gönderilen açıklamada şöyle denildi:

Toplam 360 milyon euro bedel karşılığında, Şirketimiz Fraport IC İçtaş Havalimanı İşletme A.Ş.'deki %49 oranındaki hisselerin ve Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş.'deki %48.99 oranındaki hisselerin satın alınmasına ilişkin Hisse Alım Sözleşmesi imzalamıştır.

Sözkonusu sözleşme uyarınca; Şirketimiz, mevcut ortakla eşit kontrol (co-control) ve %50 oranında temettü hakkına sahip olacaktır

Sayfa Yükleniyor...