TAV İnşaat üçüncü köprüye talip

TAV Grup CEO'su Şener, üçüncü köprü ihalesine bir ortakla gireceklerini açıkladı. TAV İnşaat'ın ortağının Ortadoğu'da iş yaptığı şirketlerden biri olması bekleniyor.

23 Ağustos'ta yapılacak 3. köprü ihalesi için geri sayım başladı. İhaleyle ilgilenen yerli ve yabancı şirketlere bir yenisi daha eklendi.

CNBC-e'ye konuşan TAV Grup CEO'su Sani Şener, "TAV İnşaat'la 3. köprü ihalesine girmeyi düşünüyoruz. Ciro açısından Türkiye'nin 4. büyük inşaat şirketi TAV. Dolayısıyla Türkiye'nin en büyük inşaat yatırımına girmesi gerekiyor. Bunu da başarıyla yapacağımıza inanıyoruz, neticede o da ulaşım işi" dedi.

TAV İnşaat'ın ihaleye Ortadoğu'daki ortaklarından biriyle girmesi bekleniyor. Şirketin halka arz planları ise Libya'daki olaylar nedeniyle beklemede ancak HAVAŞ'ta yeni takvim belli oldu. Şener, "HAVAŞ'ın halka arzını önümüzdeki yılın başında tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Sani Şener, 2 Mayıs'ta yapılacak Medine Havalimanı ihalesinde iddialı olacaklarını ancak henüz Zagreb Havalimanı ihalesine girmeye karar vermediklerini söyledi.

Dünyada 17-18 civarında havalimanı takip ettiklerini belirten Şener, "Büyük havalimanı bunlar. Hepsi ihale değil satın alma var, bize işletme teklif eden de var. Bizim onların hissedarı olmamızı bekleyen de var. Bunları çalışıyoruz tabii ama hepsi akıllı büyüme çerçevesinde olacaktır" diye konuştu.

Şener, ilk üç aydaki büyüme performanslarının yıl sonu için koydukları çift haneli hedefi yukarı taşıyacağını öngördü.

Sayfa Yükleniyor...