Tavuk sektöründe sorun çözüldü

Tavuk Yetiştiricileri ile Kanatlı Et İşleme Tesisleri arasındaki sorun çözüldü. Üreticiler, işleme tesislerine tavuk vermeyi durdurma kararından vazgeçti.

Tavuk sektöründe sorun çözüldü

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği'nin, maliyetleri kurtarmadığı gerekçesiyle 30 Ağustos'tan itibaren üretimi durduracağını açıklamasıyla başlayan kriz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının devreye girmesi ile çözüldü.

Taraflar arasında sürdürülen görüşmelerde ekim ayından itibaren yetiştirme bedellerinde yüzde 10-15 civarında artış yapılması ve yükleme parasının üreticiden alınması uygulamasına son verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, üreticiye yapılan ödemelerde periyotlar 8 haftadan, 6 haftaya çekilecek.

Bunun yanı sıra sektörle ilgili yönetmeliğin bakanlık onayından geçtiği, bayram tatilinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanmasının beklendiği belirtildi.

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Abdullah Koç, "Yönetmelik ile sektörde koşulların iyileşecek olması ve yetkililerin üretici lehine atmayı vaat ettikleri adımlar nedeniyle daha önce almış olduğumuz üretimi durdurma kararından oy birliği ile vazgeçtik" dedi.

Sayfa Yükleniyor...