Tekel çadırları 78 gün sonra kalktı

Türk-İş Genel Merkezi önünde 78 gündür süren Tekel eylemi çadırların da kaldırılmasıyla sona erdi.

Tekel çadırları 78 gün sonra kalktı

Çalışanların özlük hakları için Türk-İş önünde 78 gündür süren Tekel eylemi sonuçlandı.


Tekel işçileri 78 gündür süren eylemleri için kurdukları çadırları kaldırarak, eylemlerine son verdiler.

Danıştay'ın aldığı kararın ardından Tekgıda-İş Sendikası'nın açıklaması doğrultusunda işçiler, Türk-İş Genel Merkezi çevresindeki çadırlarda bulunan malzemeleri topladılar. Daha sonra çadırlarını söken işçiler, arkadaşlarıyla çadırlarda hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

İşçiler, çevre temizliğini Çankaya Belediyesi ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiler. İşçilerden bazılarının çadırlarını toplarken gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Tekel işçileri, öğle yemeklerini yedikten sonra Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile esnafı da ziyaret ettiler.

Üzerinde ''Ankara halkına ve Sakarya esnafına desteklerinden dolayı teşekkür ederiz'' yazılı pankartın arkasında kortej oluşturarak Sakarya Caddesi'ni dolaşan işçiler, esnaf lehine de sloganlar attılar. Esnafa ve müşteriline karanfil dağıtan işçilere alkışlarla karşılık verildiği görüldü. İşçiler, çevrede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerine de karanfil verdiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekel işçilerine çadırları kaldırmaları için Şubat sonuna kadar süre vermişti. Bu süre daha sonra bugüne kadar uzatılmıştı.

Danıştay, Bakanlar Kurulu'nun 4C'ye geçiş için işçilere tanıdığı 30 günlük sürenin yürütmesini dün durdurmuştu.

Ankara Valisi Kemal Önal, haftasonu yaptığı açıklamada, “Bir kaç gün içinde herkesi memnun edecek güzel gelişmeler olacak” dedi.

Sayfa Yükleniyor...