Tekel işçilerine müdahale sinyali

Tekel işçilerinin eylemi 52. gününe gelirken Başbakan Erdoğan'dan işçilere uyarı geldi: "Tuzağa gelmeyin. Ay sonuna kadar eylemi bırakmazsanız, polis müdahalesini düşüneceğiz."

Tekel işçilerinin özlük hakları için yaptığı eylem 52. gününe gelirken, hükümetten eylem sinyali geldi.


Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi: "Bu haklı bir eylem değil, haksız bir eylem. Bu eylem ideolojik bir eylemdir. Buna alet olanlar vardır. Hiç Tekel işçiliğiyle alakası olmayanların da bu işle ilgisi var. Bir işyeri kapatıldığında iş hukukuna göre, orada çalışanların kıdem tazminatları verilir ve iş biter. Onlara daha sonra iş taahhüdü bile yapılmaz. Fakat bizler bu iş hukukundaki gereklerin dışına da çıkarak sendikaların da talebiyle 4C uygulamasını özelleştirme kapsamı içinde olanlara uyguladık.

Tekel işçileri özelleştirme kapsamında da değildir. Ama biz bunları da 4C kapsamına aldık. İhbar ve kıdem tazminatınızı veriyoruz. Bu arkadaşlarımıza 100 lira daha fazla ücret ödemek suretiyle, bu adımı attık. İhbar ve kıdem tazminatlarının toplamı da 20 ila 80 bin lira arasında tutuyor. Bu rakamlar da ayın 31'i itibariyle banka hesaplarına yattı. Şu anda 4500 civarında Tekel işçisi yatan paralarını çekip hesaplarına yatırmak suretiyle alma imkanını yakaladı. Dün itibariyle 4C'ye girenlerin sayısı da 450'yi buldu. Ay sonuna kadar bu müracaat devam edecek.

Bugünkü eylem noktasında ülkemizde hayatı çok olumsuz etkileyecek bir gelişme söz konusu değil. Tekel işçisi kardeşlerime tekrar sesleniyorum: Bu yanlış oyuna, bu tuzağa asla gelmeyin. Bizler şu anda 3.5 milyon işsizin yaşadığı bir ülkede, AK Parti iktidarını işçi düşmanı gibi göstermeyi insafsızlık olarak değerlendiriyorum. Şu andaki uygulamalar yasal uygulamalar değildir. 4C ile ilgili süre bittiği andan itibaren biz yasal uygulama neyse onu yapmaya başlayacağız.

Bugunkü eylemle ilgili yasayı çiğneyen varsa yapılacak. Ay sonuna kadar Tekel işçileri ayrılmazsa polis müdahalesini düşüneceğiz. Bunların hepsi işgaldir."

MHP'YE: BUNLAR BATAĞIN İÇİNDE
Meclis'teki 'peygamber' kavgasına ilişkin gelişmeleri yorumlayan Erdoğan, "MHP'liler yanlış üzerine yanlış yapıyorlar. Eğer peygamberlik zinciri  bitmeseydi, Erdoğan peygamberlik bekliyordu diyorlar. Böyle saçmalık olur mu? Bunlar bu kadar battıkça batıyorlar, bunlar batağın içindeler zaten" dedi.

Sayfa Yükleniyor...