Tekstilci ve hazırgiyimciler bir araya geliyor

TİM’in tekstil ve konfeksiyondaki iki önemli kurulu Hazır Giyim Sektör Kurulu ve Tekstil Sektör Kurulu cumartesi günü ilk kez Denizli’de ortak bir toplantı gerçekleştirecek.

Türkiye’nin ihracat ve istihdamda lokomotif sektörü tekstil ve hazır giyim sektörünün çatı kuruluşu, Hazırgiyim Sektör Kurulu ve Tekstil Sektör Kurulu 4 Aralık Cumartesi günü Denizli’de Denizli İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde bir araya gelecek.

Konu hakkında açıklama yapan DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, “TİM çatısında tekstil ve ham maddeleri ayrı bir sektör; konfeksiyon ve hazır giyim ayrı bir sektör olarak kabul edilir ve bunların sektör kurulları da ayrı yarı toplanır ve ayrı ayrı tavır sergiler. Ama Denizli’de bu kurullar ilk kez aynı anda ortak toplantı gerçekleştirecek ve katılım çok üst düzeyde. Bu toplantıyı yalnızca Denizli için değil Türkiye için daha da anlamlı kılıyor. Pamuk ve iplik fiyatındaki yüksek artış masaya yatırılacak. Sektörlerin ülkemiz için önemi ve gelecekteki projeler tartışılacak ve sonunda ortak bir deklarasyon yayınlanacak” dedi.

Sektör Kurulları Toplantısı sonrasında, Sektör Kurulları Başkanları ve Birlik Başkanları güncel ekonomik gelişmelere ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla, ortak basın toplantısı düzenleyecekler.

Tekstil Sektör Kurulu Toplantısı’na; Tekstil Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, Uludağ Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ve Sektör Kurulu üyeleri katılacak.

Sayfa Yükleniyor...