Telekom'a 'en iyi özelleştirme' ödülü

Geçen yıl Orta ve Doğu Avrupa'nın en iyi özelleştirmesi Türk Telekom seçildi.

Telekom'a 'en iyi özelleştirme' ödülü

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından geçen yıl gerçekleştirilen Türk Telekom'un halka arz işleminin, EMEA Finance Dergisi'nce "en iyi özelleştirme" ödülüne layık görüldüğü belirtildi.

ÖİB'den verilen bilgiye göre, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde finans sektörün ilişkin haberler yapan ve iki ayda bir yayımlanan İngiltere menşeli EMEA Finance Dergisi, Türk Telekom'un yüzde15’lik hissesinin halka arzını 2008'de Orta ve Doğu Avrupa bölgesinin "En İyi Özelleştirme İşlemi" olarak seçti.

Dergide, "Yatırımcıların piyasalardaki istikrarsızlıklara karşı 'oldukça seçici' olmaya başladıkları ve birçok halka arz işleminin iptal edildiği 2008'de gerçekleştirilen ve yaklaşık 1.9 milyar dolar büyüklüğündeki Türk Telekom'un halka arz işlemi, bugüne kadar Türkiye'de gerçekleşen en büyük halka arz işlemi olmasının yanı sıra 2008'de Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde gerçekleştirilen en büyük üçüncü halka arz, telekomünikasyon alanında ise dünyada son dört yılda gerçekleştirilen en büyük halka arz işlemi olmuştur"denildi.

Çalışanlara ve küçük tasarruf sahiplerine de satış yapılan Türk Telekom’un Hazine'ye ait yüzde15 oranındaki hissenin halka arzında, yurt içi yerleşik yatırımcılara yüzde 40, yurt dışı kurumsal yatırımcılara ise yüzde 60 oranında hisse tahsis edilmişti.

Türk Telekom halka arz işlemi, bugüne kadar gerçekleştirilen halka arzlar arasında, yurt içine en fazla tahsisat ve satışın yapıldığı işlemlerden biri olmuştu.

Hisselerinin yüzde 55'i daha önce Ojer Telekomünikasyon'a satılan Türk Telekom'un yüzde 30'u Hazine Müsteşarlığı'na ait bulunurken yüzde 15 hissesi de İMKB'de işlem görüyor.

Sayfa Yükleniyor...