Tesco Türkiye'den çıkacak mı?

İngiliz Sunday Times gazetesinde yer alan bir haberde, süpermarket zinciri Tesco'ya zarar eden Türk iştiraki Kipa'yı satması konusunda baskı yapıldığı ifade edildi.

Tesco Türkiye'den çıkacak mı?

Dünyanın en büyük üçüncü perakende zinciri Tesco, yılın ikinci yarısında Avrupa'daki mağazalarının düşük performansının etkisiyle satışlarında ciddi oranda düşüş görmesinin ardından, Türkiye'deki mağazası Kipa'yı satması konusunda hissedarlarından baskı gördü.

Sunday Times gazetesinde yer alan bir haberde, Tesco'nun yüzde 1,8'lik hissesini elinde bulunduran ABD'li hedge fon Harris Associates'ten David Herro'nun, "Şirketin Kipa'nın verimliliğini ve kârlılığını artırmak için çalışması gerekiyor.

Ya da uygun bir fiyata satmayı düşünmeli" dediği belirtildi. Haberde aynı zamanda Tesco'nun Avrupa'daki işlerinin geneli için soru işaretleri bulunduğuna işaret edildi.

Tesco ve Harris Associates'ten konu hakkında yorum alınamadı. Tesco, İrlanda, merkez Avrupa ve Türkiye'deki operasyonlarında satışların yılın ikinci yarısında yüzde 5 düştüğünü gördü.

Sayfa Yükleniyor...