TESK'ten bankalara çağrı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, "Bankalar, kredi ve kredi kartı borçlarını erteleyerek bu sıkıntılı dönemde esnafa destek olmalı" dedi.

TESK'ten bankalara çağrı
TESK'ten bankalara çağrı - 1 TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların terör ve doğal afetler nedeniyle zor günler yaşadığını belirterek, "Bankalar kredi ve kredi kartı borçlarını erteleyerek bu sıkıntılı dönemde esnafa destek olmalı" ifadelerini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnafın terör ve doğal afetler nedeniyle yaşadığı sıkıntılara dikkati çekti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), terörden ve doğal afetlerden etkilenen yerlerde faaliyette bulunan esnaf ve sanatkarların banka borçlarının ertelenebilmesi için gerekli hukuki çalışmaları tamamladığını hatırlatan Palandöken, "Artık sıra bankalarda. Bankalar kredi ve kredi kartı borçlarını erteleyerek bu sıkıntılı dönemde esnafa destek olmalı" çağrısında bulundu.

Kredi borçlarının ertelenmesinin bankaların da işini kolaylaştıracağını savunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Bankalar, söz konusu borçları erteleyerek esnafı rahatlatmalı. Kepenk açamayan esnafın borç ödemesi mümkün değildir. Borçların ertelenmesi ve taksitlendirilmesi halinde hem bankalar alacaklarını daha kolay tahsil etme imkanı bulacaklar, hem de esnafın iflas etmesini önleyerek ekonomiye katkı sağlayacaklar."

Sayfa Yükleniyor...