TESK'ten hükümete yazar kasa çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken 1 Ocak'ta başlayacak yeni nesil yazar kasa zorunluluğunun, bir yıl ertelenmesi çağrısında bulundu.

TESK'ten hükümete yazar kasa çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, neredeyse son bir yıldır ortaya çıkan seçim atmosferi ve ekonomideki belirsizliklerin esnafa olumsuz yansıdığını ve esnafın yeni yazar kasa alacak gücünün olmadığını söyledi.

Son aylarda özellikle terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu'daki esnafın kepenk kapattığına işaret eden Palandöken, ülke genelindeki ekonomik belirsizliklerle beraber esnafın yeni yazar kasa alacak gücünün olmadığını savundu.

TESK Başkanı Palandöken 2 milyon yazar kasanın değişimi için en az 2.8 milyar liralık bir harcama gerekli olduğunu belirtti.

Esnafın durumunun yatırım yapmaya hiç uygun olmadığını ve piyasada iş yapamadığını ileri süren Palandöken, "Bu nedenle yeni nesil yazar kasa kullanımının zorunluluğu ya bir yıl ertelensin ya da devlet değişime destek versin" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...