TESK'ten 'kara paket' tepkisi

Sigaraların tek tip paket halinde satışa sunulması düzenlemesini getiren 'kara paket' uygulamasına TESK'ten itiraz var: "Esnafımız dükkanına kilit vurma tehlikesiyle karşı karşıya kalır."

TESK'ten 'kara paket' tepkisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den, TBMM gündeminde bulunan ve tütün ürünlerine yönelik düzenlemeler içeren 'kara paket' uygulamasıyla ilgili açıklama geldi.

Uygulamanın esnafa ciddi maliyet getireceğini belirten Palandöken, "Zincir marketlerin ve AVM'lerin haksız rekabeti karşısında ezilen esnaf bir de dara sokulmamalı." ifadesini kullandı.

"Esnafımız bir de 'kara paket' uygulaması olursa dükkanına kilit vurma tehlikesiyle karşı karşıya kalır." diyen Palandöken, yetkililerin 'kara paket' konusunda esnafın çağrısına kulak vermesi gerektiğini vurgulayarak, uygulamanın, bakkal, büfe ve bayi işletmeciliği yapan esnafı olumsuz etkileyeceğinin altını çizdi.

Uygulamanın ciddi maliyet getireceğine dikkati çeken ve kaçak sigara ticaretini artıracağını savunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnafımız gelirinin yüzde 60'ını yasal sigara satışından elde ediyor. Bu uygulama yürürlüğe girerse alınan tedbirler sonrasında yüzde 21'lerden yüzde 7,9 seviyelerine kadar düşen kaçak sigara ticareti yeniden yükselişe geçer. Bu da esnafımızın gelirinin yarı yarıya düşmesi demek. Kaçakçılığın artmasıyla olan yine esnafa ve vergi kayıpları nedeniyle devletimize, milletimize olur. Kara paket uygulaması, kaçakçılıkla beslenen terör örgütlerinin arayıp da bulamadığı bir uygulama. Devletimiz terörle mücadele yürütürken, terörü parasal açıdan besleyecek böylesi bir uygulamadan vazgeçmeliyiz. ve onun zararlı etkileriyle mücadele etmek hepimizin görevi. Bu konuda yapılan denetimler artırılmalı. Esnafımız da denetimlerde etkin rol oynamalı." 

KARA PAKET UYUGULMASI: Düzenlemeye göre sigaralar tek tip paket halinde satışa sunulacak. Paketlerde, marka logosu ve simgesi bulunmayacak, sadece sağlık uyarıları yer alacak.

VİDEO: TİRYAKİLERİN ÜZERİNE SİNEN SİGARA DUMANI DA ÇEVREDEKİLERİ ZEHİRLİYOR

Sayfa Yükleniyor...