Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Topçu: Bilet fiyatları düşecek

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, petroldeki düşüşün yansımasının yaz aylarında daha belirgin olacağına dikkat çekerek, "Gelecek dönem bilet fiyatları düşecek" dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Topçu: Bilet fiyatları düşecek

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu AA Finans Masası'na konuk oldu.

Petrol fiyatlarındaki düşüşe ilişkin konuşan Topçu, "Petrol fiyatlarındaki düşüşün maliyetimize yüzde 4'lük bir yansıması var bizde, bu havacılıkta ciddi bir marj" dedi.

Topçu, petrol fiyatlarında düşüşün havayolu ulaşımı bilet fiyatlarına yansımasına yönelik soruya şöyle yanıt verdi:

"Petrol fiyatlarında gerileme olmasıyla piyasada bilet fiyatlarının indirimi konusunda beklenti var. Bizim giderlerimiz içindeki petrol payı yüzde 38'den yüzde 34'e indi, yüzde 4'lük bir düşüş var, bu rakam bilet fiyatlarına yansıyacak. Yüzde 4 havacılıkta ciddi bir marj.

Son 2 ay içinde bakıldığında ortalama bilet fiyatlarının aşağıya gittiğini görüyorsunuz, indirim söz konusu. Şu anda kış sezonu, düşük sezon olması münasebetiyle zaten pazarın şartlarına göre bilet fiyatları düşük seyrediyor.

Bunun yansıması yaz aylarında daha ön plana çıkacak. Petrol fiyatlarının seyri bu şekilde devam ettiği takdirde önümüzdeki günlerde ve yaz aylarındaki bilet fiyatlarının daha rekabetçi olacağını düşünüyoruz."

Sayfa Yükleniyor...