THY bu yıl Boeing'den 26 uçak teslim alacak

THY, bu yıl için de Boeing firmasından 26 adet uçak teslim alacak. Alınacak yeni nesil 737-800'lerle, THY, Avrupa'daki ikinci en büyük 737 filosuna sahip havayolu şirketi olacak.

THY bu yıl Boeing'den 26 uçak teslim alacak

Yeni Nesil 737 yatırımcılar tarafından çok fazla tercih edilen tek koridorlu uçak olurken, Boeing bu uçağa dair bugüne dek dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden 7 binin üzerinde sipariş aldı.

Türk Hava Yolları (THY), bu yıl Boeing'den 26 adet 777 ve 737 teslim alacak.

THY'den yapılan açıklamaya göre şirketin bu yıl altısı 777-300ER, yirmisi Yeni Nesil 737-800 olmak üzere toplamda 26 uçağı filosuna dahil etmesiyle Boeing, Seattle'daki fabrikasından Türkiye'ye rekor sayıda uçak teslim etmiş olacak.

Bu ay içerisinde teslim alınan 777-300ER, küresel taşıyıcının 25. teslimatı olurken, bu yılki 737-800 teslimatları sonrasında THY, Avrupa'daki ikinci en büyük 737 filosuna sahip havayolu şirketi olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yatırım ve Teknoloji'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, THY'nin başarılarının en önemli etkenlerinden birisinin 310 uçağı aşan filolarına yaptıkları yatırımların oluşturduğunu aktardı.

Bolat, uzun ve kısa menzilli filolarının önemli bir kısmını oluşturan Boeing ailesinden 2016 yılı içerisinde teslim alacakları 26 uçağın THY'nin sürekli büyümesine önemli bir katma değer sağlayacağını dile getirirken, Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Monty Oliver ise şunları kaydetti:

"THY'nin, Boeing'in ürün ve hizmetlerine duyduğu güven bizi son derece mutlu ediyor. THY ile oldukça güçlü bir ilişkimiz mevcut ve sahip oldukları tutkulu büyüme planlarını destekleme konusunda kilit rol oynamaktan ayrıca gurur duyuyoruz."

Sayfa Yükleniyor...