THY, Kibar'la uçak koltuğu üretecek

THY, THY Teknik ve Assan Hanil ortak uçak koltuğu şirketi için protokol imzaladı.

THY, Kibar'la uçak koltuğu üretecek

Türk Hava Yolları (THY) , THY Teknik ve Kibar Holding iştiraklerinden Assan Hanil, uçak koltukları tasarımı, üretimi, lojistik desteği, bakım-onarım ve modifikasyonu ile satış-pazarlamasını gerçekleştirmek için ortak girişim şirketi kurmak üzere protokol imzaladı.

Konuya ilişkin basın toplantısında, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yüzde 50-50 ortaklıkla kurulan şirketin ilk aşamada sınıfı, daha sonra da business sınıf koltuk üretimini planladığını ve yakıt tüketimini doğrudan etkileyen ağırlık konusu üzerine yoğunlaşmayı hedeflediğini söyledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, şirketin 5 milyon dolar sermayesi bulunurken; ilk aşamada 10 bin adet koltuk üretimi planlanıyor ve kapasitenin gelecekte 100 bin adete yükseltilmesi hedefleniyor.

Topçu, şirketin öncelikli olarak Türk ve Avrupalı havayolu şirketlerine ürün satmayı hedeflediğini ve lisanslama çalışmalarının tamamlanmasıyla 1.5-2 yıl içinde ilk koltukların THY uçaklarında görülebileceğini kaydetti.

Assan Hanil Otomotiv Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da, 5 milyon dolarlık sermayenin önemli bir kısmının Ar-Ge harcamalarına aktarılacağını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...