THY: Polonyalı LOT'la ilgili alınmış karar yok

Polonya basını, THY'nin Polonya'nın zor durumdaki ulusal havayolu şirketi LOT'u almak için ilgilendiğini yazdı. THY, LOT'un alımı için resmi bir karar olmadığını açıkladı.

THY: Polonyalı LOT'la ilgili alınmış karar yok

THY basın sözcüsü Ali Genç, Polonya'nın ulusal havayolu şirketi LOT'u satın almakla ilgili alınmış resmi bir Yönetim Kurulu kararı olmadığını ancak bir fırsat çıktığında değerlendirebileceklerini söyledi.

Polonya gazetesi Rzeczpospolita, Türk Hava Yolları'nın Polonya'nın zor durumdaki ulusal havayolu şirketi LOT'u satın almakla ilgilendiğini bildirmişti. Haber hakkında Polonya Hazine Bakanlığı'ndan bilgi alınamadı.

Reuters'ın sorusu üzerine Genç, "Bizim tarafımızda (Polonya ile ilgili) resmi olarak verilmiş karar yok. Dolayısıyla resmi olarak gündeme gelmiş bir şey yok. Son dönemde başka havayollarıyla ilgili de adı çıkıyor THY'nin. Spesifik bu konu ile ilgili değil ama THY büyüme stratejisi çerçevesinde oluşabilecek fırsatları değerlendirmeye açık. Bir fırsat oluşursa neden olmasın ama özel bir motivasyonumuz yok" dedi.

Polonya Hazine Bakanlığı geçen ay üç alıcının LOT ile ilgilendiğini belirtmiş ancak potansiyel alıcıları isimlendirmemişti.

Rzeczpospolita'da yer alan haberde THY ile LOT arasındaki işbirliğinin öncelikle hisse takası şeklinde gerçekleşeceği bildirildi. Habere herhangi bir kaynak gösterilmedi.

Kamuya ait olan LOT'un özelleştirmesi için yapılan ikinci girişimde Morgan Stanley danışman olarak seçilmiş, LOT yönetimi ise şirkete yeniden yapılandırma sonrasında ortak aranması gerektiğini söylemişti.

Sayfa Yükleniyor...