THY rotayı Afrika'ya çevirdi

Avrupa'da Polonya Hava Yolları'na ciddi bir teklif sunduğu halde olumlu yanıt alamayan THY, gözünü Afrika kıtasına çevirdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Afrika'dan yeni satın almalar olabileceğini söyledi.

THY rotayı Afrika'ya çevirdi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, CNBC-e yayınında Okan Can'ın sorularını yanıtladı. Topçu, Türk Hava Yolları olarak gözlerini Afrika'ya çevirdiklerini belirtti.

Topçu, "Yeni uçakların gelmesiyle yeni destinasyonlar olacak. 2008 krizi THY için fırsat oldu. Dünya küçülürken biz büyüdük. Polonya Hava Yolları'na ciddi bir teklifle gitmiştik. Önümüzdeki günlerde Afrika'da yeni satın almalar olabilir" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı, "Topçu, "Önümüzdeki günlerde Afrika kıtasında birkaç teklif var. Bunların fizibilitesini yapıyoruz, herhangi bir karar söz konusu değil. Siyasi otoritenin izin vermesi, garantilerin alınması bir süreci işaret ediyor. Biz orada piyasa şartlarına göre şirket kurabileceksek buna gireceğiz ya da ortakla gireceğiz. Henüz fizibilitesi yapılan bir konu" diye devam etti.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM 'DA

Sayfa Yükleniyor...