THY'nin yeni genel müdürü Bilal Ekşi (Bilal Ekşi kimdir?)

THY'de Temel Kotil'den boşalan genel müdürlük koltuğuna Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi getirildi. Ekşi daha önce de THY'de çeşitli görevlerde bulunmuştu.

THY'nin yeni genel müdürü Bilal Ekşi (Bilal Ekşi kimdir?)

Bilal Ekşi Türk Hava Yolları'nda (THY) yeni genel müdür oldu.

Temel Kotil'in görevi bırakmasının ardından genel müdürlüğe Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi getirildi.

Bilal Ekşi önceki yıllarda THY'de çeşitli kademelerde üst düzeyler görevler almıştı.

BİLAL EKŞİ KİMDİR?

1968 yılı Rize doğumlu olan Bilal Ekşi, Lisans Eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu.

İş hayatına Devlet Demiryollarında Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başlayan Bilal Ekşi, daha sonra İstanbul Ulaşım AŞ’de Atölye Müdürlüğü görevine getirilerek, Metro ve Tramvay araçlarının alım projesi ile Metro Atölyesinin kurulum projeleri yürüterek önemli ulaşım projelerinin hayata geçirilmesinde etkin rol oynadı.

THY'nin yeni genel müdürü Bilal Ekşi (Bilal Ekşi kimdir?) - 1

2003 yılında THY'de Revizyon Atölyeleri Başkanlığı’na getirilen Bilal Ekşi, uçak motoru, iniş takımları ve tüm komponentlerinin bakımlarını yapan bir organizasyona liderlik etti. Ekşi, iki yıl sonra THY'de Yer İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

2008- 2009 yılları arasında THY Teknik A.Ş 'de üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 2009- 2010 yıllarında Kıbrıs Türk Havayolları'nın yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü, 2010- 2011 döneminde, THY Teknik ve Amerikan Motor üretici Pratt Whitney’in ortak kuruluşu “Turkish Engine Center”da Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Bilal Ekşi, 2011 yılının Nisan ayından beri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • thy
  • Ekonomi
  • Şirketler
  • Editörün Seçimi

Sayfa Yükleniyor...