Ticaret Bakanlığı, Döner Sermaye Teşkilatı birimleri için güvenlik görevlisi ve işçi alımı yapacak

Ticaret Bakanlığı, Döner Sermaye Teşkilatı birimlerinde sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere,115 kişilik Güvenlik Görevlisi ve işçi alımı yapılacağını duyurdu. Başvuruların İŞKUR aracılığı ile gerçekleştirileceği ifade edildi. Peki, İŞKUR üzerinden nasıl başvuru yapılır? Ticaret Bakanlığı güvenlik görevlisi alımı başvuruları ne zaman yapılacak, şartları nelerdir? İşte ayrıntılar…

Ticaret Bakanlığı, Döner Sermaye Teşkilatı birimleri için güvenlik görevlisi ve işçi alımı yapacak

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, sözlü sınavla alınacak işçilerden 70'i koruma ve güvenlik hizmetlerinde görevlendirilecek, 45'i beden işçisi olarak çalışacak.

Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuruları 15 Şubat itibarıyla ’un "esube.iskur.gov.tr" adresi üzerinden yapılacak.

Ticaret Bakanlığı personel alımı başvurularının ardından ise sözlü sınava katılma hakkı kazanan adaylar kura ile belirlenecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Başvurular, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 15-19 Şubat'ta elektronik olarak yapılacak. Bireysel, posta ya da e-posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecek.

Konuya ilişkin detaylı bilgiler, 15 Şubat'ta İŞKUR'un internet sitesindeki ilanla duyurulacak. Gerekli şartları taşıyan adaylar, ilanın İŞKUR internet sitesinde yayımlanmasıyla birlikte 5 gün içinde "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebilecek.

İlanda yer alan hizmet türlerinde Türkiye genelinden başvuru alınacak.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ VE BEDEN İŞÇİSİ ALIMI HANGİ ŞEHİRLERDE OLACAK?


Koruma ve güvenlik görevlisi (silahlı) olarak çalışacaklar, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin, Edirne, Antalya, Gaziantep, Malatya, Van, Diyarbakır ve Ağrı'da görev yapacak.

Beden işçisi olarak istihdam edilecekler ise İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin, Edirne, Hatay, Antalya, Samsun, Gaziantep, Trabzon, Malatya, Van, Diyarbakır, Şırnak ve Ağrı illerinde görevlendirilecek.

KURA İŞLEMLERİ, TARİHİ VE YERİ


Alımlara ilişkin kura çekilişi 25 Şubat saat 11.00'de Ticaret Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler sebebiyle adaylar salona alınmayacak.

Kura tarihi, saati ve yeri ile ilgili ortaya çıkabilecek değişiklikler ile asıl ve yedek adaylara ilişkin liste Ticaret Bakanlığının internet sitesi ticaret.gov.tr  adresinden duyurulacak.

Sözlü sınav günü, saati ve yeri ile sınava katılmaya hak kazanan adaylar, Ticaret Bakanlığının internet adresinden bildirilecek.

Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Ticaret Bakanlığı internet adresinden duyurulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI


1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesi (A) bendi hükümleri kapsamında;

a. Türk Vatandaşı olmak,

b. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c. Askerlik ile ilişiği bulunmamak (yapmış/yapıyor olmak, tecilli veya muaf olmak)

d. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

2. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

3. İlan tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak,

4. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak şartları aranır.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...