TIR'lar 500 metre yolu 5 günde alıyor (İhracatçılar çözüm istiyor)

Ekim ayında ihracatta Cumhuriyet rekoru kıran ihracatçılar Kapıkule’den geçiş hızıyla ilgili çözüm istiyor. Fazladan 1 haftalık gecikmelerle karşı karşıya kalan ihracatçı bu sürenin 5 gününü 500 metrelik Bulgaristan-Türkiye sınırında geçiriyor.

TIR'lar 500 metre yolu 5 günde alıyor (İhracatçılar çözüm istiyor)

Ekim ayında 15.7 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. İhracatçılar bir yandan bu rekora sevinirken bir yandan da sınırlardaki beklemem sürelerinin kısaltılmasını istiyor. 

Dünya gazetesinden Aysel Yücel'in haberine göre, önceden karayoluyla 4 günde Almanya'ya giden bir TIR için bu süre şimdi 8 günü aşabiliyor. Fazladan bir haftalık gecikmelerle karşı karşıya kalan ihracatçı, bu sürenin 5 gününün 500 metrelik Bulgaristan-Türkiye sınırında geçiriyor. 

Akdeniz İhracatçılar Birlikleri Başkanı Bülent Aymen, yılın son aylarıdna artkan ihracatın, kurdaki yükselişle bu yıl daha da hızlanacağını ancak talepteki bu artışa karşın teslimat sürecinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. 

Aymen, "Yabancı müşterilerimizin Çin yerine bizi tercih etmelerinin sebeplerinden biri de teslimat sürelerimizdi. Ancak teslimat sürelerimiz 1 haftaya yakın uzadı. Teslimatta yaşanan bu gecikmeler rekabet gücümüzü zayıflatıyor. TİM'in bakanlıklara bu sıkıntıyı aktarması gerekiyor. Özellikle bu yüksek sezonda Kapıkule gibi yoğun geçiş yapılan kapılara memur takviyesi yapılması gerekiyor" dedi. 

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Kapıkule Sınır Kapısı
  • Ekonomi

Sayfa Yükleniyor...