TİSK kıdem tazminatı hazırlıklarının durdurulmasını istedi

"Türkiye’nin küresel rekabet yarışında kaybedecek zamanı bulunmamaktadır" açıklamasını yapan TİSK kıdem tazminatı düzenlemesinin gündemden çıkarılmasını istedi.

TİSK kıdem tazminatı hazırlıklarının durdurulmasını istedi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kıdem tazminatının fona dönüştürülmesine yönelik hazırlıkların durdurulmasını istedi. TİSK yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, “TİSK olarak beklentimiz, kıdem tazminatı konusunun gündemden çıkarılarak, bir an önce Türkiye’nin yatırım ortamını iyileştirecek, istihdam yaratma kararlarını cesaretlendirecek ve çalışma barışını güçlendirecek düzenlemelere odaklanılmasıdır” ifadesine yer verildi.

TİSK kıdem tazminatı hazırlıklarının durdurulmasını istedi - 1

TİSK açıklamasında, mevcut kıdem tazminatı sisteminin işverene ağır yük getirmesi yanında, işsizlik sigortası ve iş güvencesi kurumlarıyla birlikte uygulanıyor olmasının da ilave yük unsuru olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, sistemin iş barışı, işyeri disiplini, iş eğitimi ve işçi-işveren sosyal dengesi açısından da unsurları bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, “Bütün bunlar dikkate alınmadan yapılacak düzenleme işyerlerinde sosyal sorunlara yol açabilecektir” denildi.

TİSK açıklamasında, sosyal tarafların mutabakatıyla bir düzenlemenin yapılması gerektiğin belirtilerek, “Türkiye’nin küresel rekabet yarışında kaybedecek zamanı bulunmamaktadır” denildi.

Sayfa Yükleniyor...