TMO'dan pirinç fiyatına müdahale

Toprak Mahsulleri Ofisi, pirinç fiyatındaki artışa müdahale ediyor. Ofis ilk etapta stoktaki pirinci düşük fiyattan satışa çıkaracak. İthal edilen çeltik ve pirinçler de yolda...

TMO'dan pirinç fiyatına müdahale

Kuraklık başladı. Bakliyat ekimi de azalınca pirinç fiyatı son iki ayda yüzde 50 oranında arttı. Pirinç fiyatındaki artış, Toprak Mahsülleri Ofisi'ni harekete geçirdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse, 'Bizim müdahale stoklarımız mevcut olduğu için çok hızlı bir şekilde elimizdeki stokları düşük fiyattan öncelikle TMO ofisi satış noktalarında satışa sunucağız. Stoklarımızı takviye etmek için 2 parti halinde çeltik ithalatı bir parti de pirinç ithalatı anlaşmamızı yaptık. O pirinç ve çeltikler de yolda Türkiye'ye geliyor" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi pirinci depoda tutan tüccarları 'Biz bekletelim daha fazla kazanırız gibi bir düşünce olursa yanlış olur. Pirinci ya da çeltiği bekleten daha yüksek kar beklentisiyle fiyat düşünce bir miktar zarar bile edebilir" sözleriyle uyardı.

Pirincin kilogramı marketlerde  4-5 lira arasında satılıyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi satış noktalarında ise 1 kilo pirinç iki buçuk liradan satışta... Ofis pirincinin market fiyatı 2 lira 90 kuruş olacak...

Sayfa Yükleniyor...