TMSF 'medya'dan 1.2 milyar dolar kazandı

TMSF, 13 adet medya sektörü ticari ve iktisadi bütünlük satışından toplam 1.2 milyar dolar elde etti. TMSF son olarak Show Radyo'yu 11 milyon dolara satışa çıkardı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Eylül 2005'ten bu yana satışa çıkan 13 adet medya sektörü ticari ve iktisadi bütünlük satışından toplam 1 milyar 267 milyon 409 bin 463,17 dolar gelir elde etti.

Satışların 8'ini Uzan Grubu'ndan, 2'sini Merkez Grubu'ndan, 3'ünü Aksoy Grubu'ndan borçlarına karşılık devralınan medya sektörü ticari ve iktisadi bütünlükleri oluşturdu.

Söz konusu satışlar içerisinde ilk sırayı, 5 Aralık 2007 tarihinde satışa çıkan, ATV Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün 1 milyar 100 milyon dolar bedelle Turkuvaz Radyo Tv Gazetecilik ve Yay. A.Ş'ye satışı alıyor.

Bu arada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) onayı bekleyen 4 adet, RTÜK ve Rekabet Kurumu onayı bekleyen 1 adet satış bulunuyor. 46 milyon 251 bin dolar, 570 bin lira da, henüz tahsis edilmeyen satışların bedelini oluşturuyor.

SHOW RADYO SATIŞA ÇIKIYOR
Öte yandan TMSF yönetimindeki Show Radyo, 15 Şubat 2011 tarihinde 11 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılacak.

Yıllık reklam cirosu yaklaşık 5 milyon lira civarında bulunan Show Radyo, şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Gaziantep, Antalya, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Samsun, Mersin, Malatya, Kocaeli, Eskişehir, Denizli, Trabzon, Balıkesir, Osmaniye, Kütahya, Aydın Didim, Muğla, Bodrum-Marmaris olmak üzere 24 il/ilçe merkezinde karasal yayına devam ediyor.

Sayfa Yükleniyor...