TMSF yurtdışında da Uzan'ın peşinde

TMSF Başkanı Ertürk, Fransa'ya sığınma talebinde bulunan Uzan'ın yurtdışındaki malvarlıklarına yöneldiklerini söyledi.

TMSF yurtdışında da Uzan'ın peşinde

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Ertürk, Fransa'ya siyasi sığınma talebinde bulunan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Cem Uzan hakkında açıklamalarda bulundu.

Ertürk şunları söyledi: "Uzan bizim borçlumuz. Alacak-takip süreçlerine muhatap olan kişi ve grup. Şu anda yürüyen 5 ceza davasının sanıklarından biri. Bu davalar devam ederken Fransa'ya sığınma talebi oldu. Biz bu konuda bazı sinyaller almaya başladıktan sonra, iki defa mahkemeye talepte bulunduk. İki gün önce bir karar çıktı.

Bizim için asıl kritik olan alacak-tahsil sürecinin nasıl etkileneceği. Bizim Türkiye içinde bilebildiğimiz malvarlıkları kalmadığı için yurtdışına yöneldik. Biz de çalışmalarımızı yurtdışında yoğunlaştırdık. Bir taraftan aleyhimizde açılan davalara bakıyoruz, bir taraftan da yurtdışında kaynak arayışlarını sürdürüyoruz. Biz kendimizi etkilememesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizim de yoğunlaşma alanımız yurtdışı olcaktır."

Ertürk, Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranlarını indirmesine ilişkin olarak, "Reel sektörün kaynağa kolay erişimini sağlamanın önemi arttı. Bu tür adımlar bankaların daha fazla kredi verme cesaretini artıracaktır. Bunun da böyle bir sonucu olmasını bekliyoruz" dedi.

Ertürk, bütçe disiplininin piyasalara sinyal vermesi açısından önemli olduğunu belirtti ve disiplinin kontrol altına alınacağını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...