TOBB da Çin'e 'karşı'

"Çin'in yapmış olduğunu kabul edebilmemiz mümkün değil" diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Çin mallarına karşı alınacak her türlü kararı özel sektör olarak uygalayacaklarını söyledi.

TOBB da Çin'e 'karşı'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Devletimizin Çin malları ile ilgili alacağı her türlü kararı Türk özel sektörü olarak sonuna kadar uygularız'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, ''Kriz Varsa Çare de Var'' kampanyasının 5. ve son hafta mesajının verildiği Adıyaman'dan Ankara'ya dönerken, uçakta gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

''Çin'in yapmış olduğunu kabul edebilmemiz mümkün değil. 72 milyon olarak kabul edebilmemiz mümkün değil ve bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Bunu bir insan olarak kabul edebilmemiz mümkün değil. Aynı zamanda oradaki eziyetin uygulandığı ve zulmün yapıldığı yer Uygur Türkleri. Bir bağımız var. Bundan dolayı da kabul edebilmemiz mümkün değil. Devletimizin Çin malları ile ilgili alacağı her türlü karara Türk özel sektörü olarak saygılıyız. Sonuna kadar da uygularız.''

''BİRİ VARSA HEPSİ VAR..."
TOBB önderliğinde, işveren, esnaf ve işçi örgütlerinin başlattığı, ''Kriz Varsa Çare de Var'' kampanyasında, ''Eve Kapanma Pazara Çık'', ''Kimse İşini Kaybetmesin'', ''Güven ve İstikrar'', ''Gücüne İnan'' mesajlarının ardından, son aşama olan 5. haftada ''Üretim, İstihdam, Tüketim'' mesajı Adıyaman'dan verildi.

Toplantıya, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız'ın yanı sıra destekçi kuruluşların yöneticileri de katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında, ''Kampanya için yola çıkarken, amacımız, ülkemizde çare odaklı bir iktisat politikası tartışması başlatmak ve bu çerçevede iç tüketimin önemine vurgu yapmaktı'' dedi. Hisarcıklıoğlu, böyle dönemlerde paradigma değişikliklerine, ezberleri bozmaya ihtiyaç bulunduğunu, küresel ticaret hacminin şiddetlice daraldığı bir dönemde, 72 milyonluk iç pazarın, çok önemli bir potansiyel olduğunun fark edilmesi gerektiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...