TOBB'dan eğitime 75 milyon lira

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birlik olarak eğitime verdikleri desteğin üniversiteler hariç, 75 milyon lira olduğunu söyledi.

TOBB'dan eğitime 75 milyon lira

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, üniversiteler haricinde eğitime yaptıkları katkının 75 milyon lira olduğunu belirterek, ''Çünkü en doğru yatırım, eğitime yapılan yatırımdır'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Van'da yaptırdıkları ilköğretim okulunun kundaklandığını, çok üzüldüklerini belirterek, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.

Eğitime katkılarının devam edeceğini, Van'da ve Bolu'da okul yaptıracaklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''TOBB olarak eğitime verdiğimiz katkı üniversiteler haricinde 75 milyon TL civarındadır Çünkü en doğru yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Nüfusumuzun yarısı 28,5 yaş altındadır. Nüfusumuzu iyi yetiştirebilirsek, işte geleceğimiz, bizim petrolümüz, doğalgazımız olacak'' diye konuştu.

Türkiye'de nüfusun yarısından fazlasını kadınların oluşturduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, 1 milyon 500 milyon işletmedeki kadın girişimci sayısının yüzde 6 olduğunu, aslında oranın yüzde 50 olması gerektiğini kaydetti.

''Bir ülke ne kadar girişimci sayısını artırırsa o kadar zengin olur'' diyen Hisarcıklıoğlu, Almanya ve Japonya'nın 70 yıl önce, 2. Dünya Savaşı'nda dümdüz olduğunu, her iki ülkenin de girişimciler sayesinde küllerinden doğduğunu bildirdi.

Almanya ve Japonya'nın girişimcileri sayesinde dünyanın 3. ve 4. büyük ekonomisi konumuna geldiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, nüfusa oranla Türkiye'nin Japonya'daki girişimcilerin 4 kat gerisinde olduğunu anlattı.

Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

''Ne olur, çocuklarınızı girişimci olarak yetiştirin çünkü 'girişimci' demek, 'yarın en az bir kişiye iş ve aş veren' demek. Hem kendi işini kurtarıyor hem de yanında bir kişiyi daha kurtarıyor. 'İnsanların en faydalısı, insanlara faydalı olandır' diyoruz. Cennetle müjdelenen meslek gurupları içinde bir tek tüccarlar vardır.

Eğer düzgün tüccarsanız, teraziniz doğruysa şehitler mertebesindesiniz. Yapmış olduğunuz işin önemi bu kadar büyük.''

Sayfa Yükleniyor...