TOFAŞ'ta anlaşma sağlandı

Bursa'da 8 gündür üretime ara veren TOFAŞ işçileri, yönetimle işçi temsilcilerinin yaptığı görüşme sonunda 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü işbaşı yapma kararı aldı. İşçilerin maaşlarda iyileştirme sözü verilmesi üzerine işbaşı yapacakları belirtildi.

TOFAŞ'ta anlaşma sağlandı

Bursa'da, Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş'de, işçilerin başlattığı eylem, taraflar arasında gece geç saatlerde yapılan görüşmelerde uzlaşmaya varılmasının ardından sona erdi.

Fabrika önünde işçiler adına açıklama yapan işçi sözcülerinden Mehmet Altın, görüşmeyi tamamladıklarını söyledi.

Altın, varılan anlaşmaya göre, herkese seyyanen bin lira ve maaşlarda iyileştirme olarak da ramazan ayına kadar bir açıklama yapılacağını belirtti.

Altın, şunları kaydetti:

"Bunun haricinde süreçten dolayı kimsenin çıkarılmamasını talep etmiştik. Kimsenin işten çıkarılmayacağı ve yerlerinin değiştirilmeyeceğine dair söz verildi. Bundan sonra beyaz bir sayfanın açılacağı söylendi. Sendikal tercihlerde de kimseye karışılmayacağı belirtildi. Biz para haricinde diğer maddelerde anlaşmayı sağladık. Para da CEO'nun söyleyeceği rakama göre belirlenecek. O konuda da fazla bir sıkıntı kalmadı. Pazartesi işbaşı yapmamız söylendi." 

Görüşmenin yaklaşık üç saat sürdüğünü aktaran Altın, "Bazı arkadaşlarımızın işten çıkarılabileceği söylendiği için parada baskı yapmadık ama kimsenin çıkarılmayacağı konusunda söz aldık. Fabrikada çalışan 5 bin 400 civarındaki işçinin hepsini kapsayan bir anlaşma oldu" ifadelerini kullandı.

Tofaş'ta işçilerin bir kısmı, dün saat 06.45'te işbaşı yapmış ve ardından şirketten yapılan açıklamada üretimin başladığı belirtilmişti.

Sayfa Yükleniyor...