Tofaş'tan iki yeni model

Tofaş CEO'su Başaran, 2015'te piyasaya çıkarılmak üzere iki yeni araç projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Tofaş'tan iki yeni model

Tofaş yeni modeller üzerinde çalışıyor.

Tofaş'ın CEO'su Kamil Başaran, şirketin patent haklarına sahip olacağı ve 2015 yılı sonunda piyasaya çıkabilecek biri B segment sedan sınıfında olmak üzere iki adet binek araç modeli üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Başaran, konuyla ilgili fizibilite çalışmalarına ilişkin Temmuz ayında bir açıklama yapabileceğini söyledi.

Tofaş'ın 2012 yılı değerlendirmesi ve 2013 öngörülerine ilişkin basın toplantısında konuşan Başaran, "Binek araç için çalışmalarımız teknik kapsamda devam ediyor. B sedan model bir araç üzerinde çalıştığımızı teyit edebilirim. Aynı zamanda pazarın büyüklüğü ve gelişmesi ile beraber başka bir binek araç kapsamında da teknik çalışmalar devam ediyor" dedi ve ekledi:

"Ümit ediyorum hem ekonomik hem ticari fizibilite çalışmalarımız da pozitif çıkar ve Temmuz ayı öncesinde her iki aracın son durumunu, fiziksel büyüklüklerini, hacim büyüklüklerini, pazardaki konumlamasını paylaşırız. Her iki aracın da B ile C arasında konumlandırması var."

'2015 SONUNDA TAM KAPASİTE ZORLANABİLİR'
Bursa'daki fabrikasında Minicargo, Doblo ve Linea araçlarını üreten Tofaş'ın yıllık üretim kapasitesi 400 bin adet seviyesinde bulunurken, Başaran üretimin devreye girmesinin ardından 2015 yılı sonunda tam kapasite rakamlarının zorlanabileceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...