TOFED/Gündüz: İstanbul'da servise yüzde 9 oranında zam gelir

TOFED Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Gündüz, NTV yayınında İstanbul'da servis ücretlerine ne kadar zam beklendiğini açıkladı.

TOFED/Gündüz: İstanbul'da servise yüzde 9 oranında zam gelir

2016-2017 eğitim öğretim yılı için okul servisi ücretlerine Ankara'da yüzde 4,3 ila yüzde 7,3 arasında zam yapıldı. İzmir'de de zam oranı yüzde 8'i buldu. için zam oranı netleşmedi. Servisçiler yüzde 12 zam teklifini UKOME'ye sundu.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Gündüz, NTV canlı yayınında Melda Yücel Kocaalp'in konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Gündüz özetle şöyle konuştu;

İSTANBUL'DA SERVİS NEDEN PAHALI?

"Bu yıl İstanbul'da plaka tahdidi var. Herkes İstanbul'da servis şöforü olamayacak, bunun için İBB'ye 40 bin lira ödemesi lazım. İstanbul trafiği bize ikinci bir iş yaptırmıyor. İstanbul trafiği zor. Asgari işçilik yüzde 30 arttı. Veliler ilk kendi çocukları alınsın ilk kendi çocukları bırakılsın istiyor. Bu da önemli bir unsur.

Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve mazota olan etkisi. Bir de trafik sigortaları. Geçen yıl trafik sigortası bin lira iken şu anda 3 bin 4 bin seviyelerinde yaptırıyoruz. İstanbul'da yaşam koşulları diğer illerden farklı ve biz bu yüzden yüzde 12 zam istiyoruz. Tahminim belediye bu zammı yüzde 8-9 oranında tutacak."

Sayfa Yükleniyor...