TOKİ beyaz perdede

Kayabaşı'nı daha iyi tanıtabilmek için akademisyenler, mimar ve mühendislerle birlikte bölgedeki tüm süreçleri anlatan bir belgesel çekilecek.

TOKİ beyaz perdede

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, özel sektör ile birlikte 60 bin konut yapımını öngördükleri, İstanbul için yeni yerleşim merkezi olarak belirlenen Kayabaşı'nı daha iyi tanıtmak için atağa geçtiklerini söyledi.
Kayabaşı Projesi'ni halka yeterince anlatamadıklarını ifade eden Bayraktar "Kayabaşı'nı ihtiyaç sahiplerine daha iyi tanıtabilmek için akademisyenler, mimar ve mühendislerle birlikte bölgedeki tüm süreçleri anlatan bir belgesel çekeceğiz" diye konuştu.

Çok katı kurallar koyduk

Kayabaşı Projesi'nin 2. etap satışlarındaki 7 bin 898 konut için gelen 20 bin 557 talebi yetersiz bulduğunu söyleyen Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz çok katı kurallar koyduk. Konutları gerçekten İstanbul'da oturanlar alsın diye şartları biraz ağır tuttuk. Örneğin 3 yıl İstanbul'da oturma şartı aradık. Yoksul konutları için hiçbir sosyal güvence olmamasını istedik. Şartlar daha kolay olsaydı, 60 bin başvuru gelirdi."

İstanbul’a göçü engellemeye çalışıyoruz

İstanbul'a göçü engellemeye çalıştıklarını bu nedenle şartları yumuşatmayacaklarını kaydeden Bayraktar, kampanyalara daha fazla talebi yeni tanıtım yöntemleri sayesinde çekeceklerini söyledi.

Kayabaşı Projesi'nin ilk etabını oluşturan 7 bin konutun satışının tamamlandığını ancak ilginin beklentinin altında kaldığını belirten Bayraktar "İkinci etap satışlarımızda ise 3 katı talep geldi. Ancak bu talep de yeterli değil. Bir sonraki kampanyamıza daha fazla talep bekliyoruz. Bunu yeni tanıtım yöntemlerimizle sağlayacağız" dedi.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...