Topbaş'a Çin'de başkanlık teklifi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a Metropolis toplantılarına katılmak üzere gittiği Çin'de, kurulması planlanan 'Kentsel Dönüşüm Komisyonu'nun başkanlığı teklif edildi.

Topbaş'a Çin'de başkanlık teklifi

Çin'de Metropolis toplantılarına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, Metropolis Teşkilatı bünyesinde oluşturulacak ''Kentsel Dönüşüm Komisyonu'' başkanlığı teklif edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, UCLG Eş Başkanı ve Komünist Partisi Merkez Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Sekreteri Wan Qinglian, Topbaş onuruna yemek verdi.

Topbaş'ın çalışmalarını büyük bir takdirle izlediğini belirten Wan Qinglian, ''Sizde liderlik tecrübesi var. Büyük hassasiyete sahipsiniz. Mao'nun sözüyle söyleyeyim; 'Var gücümüzle halka hizmet'. Siz bunu bire bir uyguluyorsunuz'' diye konuştu.

''Kentsel dönüşüm'' komisyonu kurulmasını da öneren Wan Qinglian, Topbaş'a, ''Altyapıyı oluşturalım, siz başkan olun'' teklifinde bulundu. Wan Qinglian, ''İstanbul'da yaptıklarınızı yakından takip ediyoruz.

UCLG'deki çalışmalarınızı biliyoruz. Herkesi bir araya toplayıp liderlik vasfınızla çalışıyorsunuz. Bu çok güzel, bu işe de sahip çıkın'' şeklinde konuştu.

Topbaş da dünyada ciddi gelişmeler ve dönüşümler olduğunu belirterek, ''Bizler siyaset yapmıyoruz. Bizler insanların daha rahat, daha refah içinde yaşamaları için hizmet yapıyoruz. Yerel yönetimler çözüm getirir. Kentsel dönüşüm ve yenileme yaparken insanları mağdur etmeden, ekonomik dengeleri koruyarak yapmalı. Sizin çalışmalarınız çok başarılı, yeni bir şehir ortaya çıkmış'' ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...