Topçu: THY'de kriz yok

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, ilk kez bir genel müdür izne çıkınca kriz varmış gibi yansıdığını Genel Müdür Kotil'in babasının rahatsızlığı nedeniyle izne ayrıldığını söyledi.

Topçu: THY'de kriz yok

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Yakın Plan programında NTV'nin sorularını yanıtladı.

Genel Müdür Temel Kotil ile yönetim arasında anlaşmazlık olduğu ve Kotil'in izne çıkarıldığı yönündeki haberlerle ilgili olarak THY'de kriz olmadığını belirten Topçu, "THY'de bir genel müdürün ilk kez izne çıkma talebi oldu. Bu talebi karşıladık ve yerine vekaleten birinin atanması ve bunun da icra komitesi kararıyla olması gerekiyordu. Hava İş'in aldığı grev kararı nedeniyle Temel Bey bunun bir süre uzatılmasını istedi. Hafta sonu nedeniyle görüşemedik. Bu sabah görüşerek bir hafta sonra kullanma talebini iletti. Şu anda bir problem yok. Babasının rahatsızlığı ve ailevi nedenlerle izne ayrılma talebiydi. Bu talep de yerine getirildi" diye konuştu.

Topçu, Hava İş'in aldığı grev kararıyla ilgili de şunları söyledi:

"Hava İş'le uzun süredir görüşüyoruz. Bu görüşmelerin en kısalarından biri bu dönemde oldu. 305 kişinin THY ile ilişkileri kesilmişti. Hava İş, 305 kişinin kayıtsız şartsız işe alınmasını istedi. Görüşmeler burada tıkandı. THY yönetimi 305 kişinin pazarlığını yapma niyetinde değil. Hukuk kararını verecek. Ne yapmamız gerekiyorsa adımımızı atacağız. Biz çalışanlara gelin masaya oturalım diyoruz.

Biz çalışanlarımıza değer veriyoruz. Çalışanlar, Avrupa limitlerinin altında çalışıyor, daha az mesai yapıyorlar. Personelimizden herhangi bir şikayet yok.

Grev yapmanın bir gerekçesi yok. Sadece 305 kişiye odaklandılar, onların haklarını 16 bin kişiden alacaklar. Çalışanımız şirketine sahip çıkıyor. 'Greve gitmek istemiyoruz' diye mail atıyorlar.

Lokavt kararı almadık. THY çalışanlarının çoğunluğu greve gitmek istemiyor. Sendika provokatif eylemler peşinde, çalışanları yanlış bilgilendiriyorlar. Sendika yönetimi gelsin masa başında sorunları çözelim. Bu işi iyi niyetle çözelim.

Bir günlük grevin maliyetiyle ilgili bir hesabımız yok. Personelden aldığımız geri dönüşler seferlerin aksamayacağı yönünde. Bütün organizasyonu yeniden gözden geçireceğiz.

Lokavt kararı almadık, greve katılmayacaklar gelip çalışabilir. Greve katılanları zorla çalıştıramayız."

'80 YILDIR AYNI'
Topçu, THY'de kırmızı ruj yasağı ile ilgili tartışmalara ilişkin "Bu Türkiye'nin genel gündemiyle de ilgili. Attığımız her adım AK Parti ve laiklik üzerinden tartışılıyor. Ruj yasağı diye bir yasak yok. Renklerin, makyajın nasıl olacağını tarif eden manuel bir kitabımız var. Bu kitap da Yönetim Kurulu'na gelmez. THY'de 80 senedir dövme yasak. Burada yasak getirildiği yok. Burada makyajın nasıl yapılacağının tarifi var. Bu 80 yıldır uygulanıyor. Hangi renklerin kullanılacağı konusunda açıklama var" dedi.

'ÖZEL TERMİNAL İSTİYORUZ'
Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul'daki 3. havalimanında THY'ye özel terminal istediklerini ve bununla ilgili toplantı yapacaklarını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...