Toprak'ın malikanesi 31 milyona satılık

Mevduatı Sigorta Fonu, (TMSF) Halis Toprak'tan alacaklarına karşılık el koyduğu Kuşadası'ndaki malikaneye 31 milyon lira istiyor.

TMSF'nin 31 Ocak gününe kadar teklif alacağı 60 taşınmaz içinde 31 milyonluk muhammen en yüksek bedelle satışa çıkarılan Kuşadası'ndaki malikaneye alıcı çıkması beklenmiyor. Halis Toprak'tan alacaklarına karşı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) el koyduğu ev ve arazi için istenen fiyatı çok yüksek bulan emlakçılar, malikanenin en fazla 20 milyon edebileceğini belirttiler.

Daha öncede birkaç kez satışa çıkarılan 35 dönüm üzerine kurulu havuzlu, helikopter pistli, denize 120 metre cephesi bulunan malikane ile ilgili bazı banka ve şahısların ekspertiz raporları hazırlattığı öğrenildi. Kuşadası'ndaki emlakçıların hazırladığı raporlarda, malikane ile arazisinin en fazla 20 milyon lira edeceği belirtiliyor.

Kuşadası Estate Agents sahibi Aydın Tapan, bir banka için yaptıkları araştırmada, araziyle ilgili ilginç bulgulara ulaştıklarını söyledi. Tapan, ''Bir banka adına ekspertiz raporu hazırladık. Yaptığımız araştırmada üzerinde birçok yapı bulunan arazi tapuda hala tarla olarak görünüyor. Sabit yapılarla ilgili hiçbir kayıt yok ve ciddi tadilat gerekiyor. Bizim yaptığımız incelemede en fazla 20 milyon edebileceğini bildirdik'' dedi.

Kuşadası Çukurçeşme mevkisinde 35 bin 67 metrekarelik iki ayrı parsel üzerinde malikane ve müştemilatı yer alıyor. Bin 280 metrekare kullanım alanlı iki katlı A blok, 680 metrekarelik iki katlı iki ayrı blok, 418 metrekare kullanım alanlı ikişer katlı dört blok, havuz, iki adet pergole, barbekü alanı, basketbol sahası, tenis kortu, suni gölet, çocuk oyun alanı, helikopter pisti ve mandalina bahçesi bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...