Tosyalı Holding'den ABD'li şirketle ortaklık

Tosyalı Holding ve Harsco Corporation metal geri kazanımı ve cüruf satışı için ortak girişim kurdu.

Tosyalı Holding'den ABD'li şirketle ortaklık
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı (solda) ve Harsco Metals & Minerals Bölüm Başkanı Chris Whistler anlaşmaya imza attı.

Tosyalı Holding, Osmaniye'de bulunan Tosçelik tesislerinde metal geri kazanım hizmetleri ve cüruf satışı için Amerikalı endüstri şirketi Harsco Corporation ile ortak girişim kurduğunu açıkladı.

Tosyalı'dan yapılan açıklamaya göre, katma değerli geri dönüşümü amaçlayan söz konusu işbirliği kapsamında iki şirket demir çelik fabrikalarında atıl olarak depolanan cürufu katma değerli ürünlere dönüştürecek.

Açıklamada, kurulan ortak girişime ilişkin maddi bir değer yer almazken; söz konusu anlaşmayla birlikte Harsco'nun Türk çelik üretim sektörüne de ilk kez giriş yaptığı belirtildi.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, işbirliği ile Türk çelik sektörünün temel sorunlarından biri olan cürufun bertaraf edilmesi ve tekrar Türk ekonomisine kazandırılmasını hedeflediklerini belirterek, "Osmaniye'deki bu tesisimizin başarısı ile ülkemizin başka bölgelerinde de cüruf bertaraf tesislerinin sayılarını arttırmak için ortağımızla geleceğe dönük çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi ve ekledi:

"Bu projeyle yıllık 1.2 milyon ton cüruf atığının ekonomiye kazandırılacak olması, hem metal geri kazanım hem de yol yapımı, çimento üretimi ve gübre üretimi gibi sektörlere hammadde olacak agrega kullanımıyla cüruf depolama alanı ihtiyacı minimize edilecektir."

"UZUN SÜRELİ BİR İLİŞKİ OLACAK"

Harsco Metals & Minerals Bölüm Başkanı Chris Whistler ise “Bu işbirliği Türkiye ekonomisine ve Tosyalı Holding’in global gücüne inancımızın kanıtıdır. Dünya çapında uzmanlarla ortaklık konusunda güçlü bir inanca sahip oldukları için Tosyalı Grubu ile uzun süreli ve gelişen bir ilişkimiz olacağını düşünüyoruz. Ortak hedeflerimiz, uzun vadeli değer yaratma ve karşılıklı başarı olarak birbiriyle tamamiyle paraleldir" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...