Toyota 7.4 milyon aracı geri çağırıyor

Toyota dünya genelinde 7.4 milyon aracı geri çağırma kararı aldı. Türkiye'de de 2006 -2008 yılları arasında üretilen bazı Yaris, Auris, Corolla, Camry ve RAV4 araçları kapsayan toplam 58 bin araç geri çağrılacak.

Toyota 7.4 milyon aracı geri çağırıyor

Japon otomotiv devi Toyota, dünya genelinde 7.4 milyon aracı geri çağırma kararı aldı.

Firma ABD'de 2.47 milyon, Çin'de 1,4 milyon ve Avrupa'da 1.39 milyon, Avustralya ve Asya'da 650 bin, Ortadoğu'da 490 bin, Kanada'da 240 bin aracı çağıracak.

Elektrikli camlardaki kontrol sorunundan kaynaklanan arıza nedeniyle çağırılan modeller arasında 2005 ile 2010 arasında üretilen Vitz, Yaris, Auris, Camry, RAV4 ve Corolla bulunuyor.

Şirket, sorundan kaynaklanan bir kaza gerçekleşmediğini açıkladı.

Toyota'nın kararı, Ford'un 1996'daki 7.9 milyonluk çağırma operasyonundan sonra en yüksek geri çağırma olarak dikkat çekti.

Toyota, daha önce Japonya'da 2006 ile 2008 yıllarında üretilen 459 bin aracı geri çağırmıştı.

TÜRKİYE'DE 58 BİN ARACI ETKİLEYECEK
Geri çağırmadan Türkiye de etkilenecek. Toyota Türkiye'den yapılan açıklamada, araçlardaki elektrikli cam ana anahtarının kontrolü için bir servis kampanyası düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Elektrikli cam ana anahtarının üretimi esnasında koruyucu yağın (gres) her noktaya düzenli olarak yayılamaması sebebiyle kontak noktalarında zaman içerisinde aşınmalar meydana gelmekte ve bu aşınmalar takılma veya zaman içerisinde anahtarın çalışmamasına sebebiyet verebilmektedir.

Türkiye’de bugüne kadar tarafımıza ulaşan herhangi bir şikayet bulunmuyor. Ülkemizde, toplam 58 bin 154 adet araca yönelik olarak gerçekleştirilecek olan kampanya kapsamında 2006 -2008 yılları arasında üretilen bazı Yaris, Auris, Corolla, Camry ve RAV4 araçları yer alıyor. Toyota, tamamen kontrol amaçlı ve önleyici nitelikte olan bu kampanya için müşterilerini en kısa zamanda yetkili servislerine davet edecek. Yaklaşık 1 saat sürecek olan işlemler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek."

Sayfa Yükleniyor...