Toyota Türkiye'de 57 bin aracı geri çağıracak

Toyota Türkiye CEO'su Bozkurt, Türkiye'de 57 bin 301 aracı geri çağıracaklarını açıkladı.

Toyota Türkiye'de 57 bin aracı geri çağıracak

Japon otomotiv devi Toyota, gaz pedalı sorunu çıkan modelini piyasadan toplatıyor.

Toyota Türkiye'de de araç çağırmaya karar verdi. Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye'de 57 bin aracı geri çağıracaklarını açıkladı.

CNBC-e'nin yayınına telefon ile bağlanan Bozkurt şunları söyledi: "Dün akşam itibariyle tüm analizleri tamamladık, potansiyel gaz pedalı kapsamına giren 57 bin 301 adet otomobil trafikte seyrediyor. Bunları tespit ettik. Bu otomobillerin sahiplerine birer birer ulaşarak onları servislerimize davet edeceğiz.

Şasi numalararını yüklediğimiz bir web sitesi yazılımı hazırlıyoruz. Bu şasi numaralarını sisteme yükleyeceğiz. Böylece müşteriler kendi araçlarının olup olmadığını öğrenecekler. Ya da Toyota yetkili bayiine uğrayarak araçlarının bu kapsamda olup olmadığını öğrenebilecekler. Daha sonra kendilerine randevu verilecek."

20-30 DAKİKALIK İŞLEME TABİ TUTULACAK
Parça konusunda herhangi bir sorun olmadığını belirten Bozkurt, servise çağrılacak araçların 20-30 dakika sürecek bir işleme tabi tutulacağını söyledi.

Bozkurt, "Bu araçlardaki potansiyel problem görünmeyebilir ancak buna rağmen 57 bin müşterimizi davet edeceğiz. Çünkü ileriki yıllarda görülmeyeceği anlamına gelmiyor. Bugünden itibaren problemi önleyebilmek adına bu geri çağırma kampanyasını düzenledik" dedi.

Toyota Türkiye CEO'su Bozkurt daha önce, potansiyel gaz pedalı sorunuyla ilgili bazı model araçların geri çağrılması konusunda Türkiye'de ön çalışma yaptıklarını söylemişti.

GERİ ÇAĞRILAN ARAÇLARDAKİ SORUN NEYDİ?
Araçlardaki sorun gaz pedalından kaynaklanıyor. Bazı modellerde kullanılan gaz pedalında bir parçanın zaman içinde sürtünmesiyle gaz bırakıldığı zaman, pedal geri pozisyona yavaş geliyor. Nadiren orta pozisyonda takılı kaldığı da görülüyor. Toyota yetkilileri, bunun elektronik değil mekanik bir problem olduğunu belirtiyor.

Dünyanın en büyük binek oto üreticisi Toyota, gaz pedalında arıza riski nedeniyle Avrupa'da 1.8 milyon, ABD'de ise 2.3 milyon aracı geri çağırmıştı.

Sayfa Yükleniyor...