Toyota Türkiye'de ne yapacak?

Toyota gaz pedalında yaşanan sorun nedeniyle dünya genelinde 8 milyon aracı geri çağırdı. Türkiye'deki son durumu Toyota Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt NTV'de anlattı.

Toyota Türkiye'de ne yapacak?

Japon otomotiv devi Toyota, gaz pedalı sorunu çıkan modelini piyasadan toplatıyor. Sadece Britanya'da 180 binden fazla araç geri çağrıldı.

Avrupa'da 1,8 milyon, dünya genelinde de 8 milyon civarında araçta aynı sorun gözlendi.

Peki Türkiye'de son durum ne? Türkiye'de de araçlar geri çağrılacak mı?

Konuyla ilgili olarak NTV'ye konuşan Toyota Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt şunları söyledi: "Biz herhangi bir şekilde satışları durdumadık, satıştan geri çekmedik. Bayilerde satışı süren hiçbir model potansiyel gaz pedalı problemi olan araçlar değil. Toyota ileride olası sorunlara neden olacak bu parça numaralı gaz pedalı olan araçları tespit ederek şimdiden önlem aldı. Türkiye'de satıştaki hiçbir model bu kapsama girmiyor. Daha önceden satılan Toyota araçların hangilerinin bu kapsama gireceğiyle ilgili şase numarası bazında liste oluşturuluyor. Bundan sonra müşterilerle irtibata geçerek, iyileştirme yaparak olası sorunu olmadan ortadan kaldıracağız.

Şu anda satışta olan hiçbir modelimiz bu kapsamda değil. Daha önce trafikte seyreden araçlarla ilgili çalışma yapıyoruz. Her modelden farklı araçlar çıkabilir. Bize henüz bu sorunla ilgili başvuran müşterimiz yok. Potansiyel bir problem olmasın diye çok önceden iyileştirme çalışmasını yapmak için geri çağırma programını uygulayacağız. Satışı devam eden modellerin hiçbirinde sorunlu parça kullanılmadı.

Sorun şu: Bazı modellerde kullanılan gaz pedalıyla ilgili bir parçanın zaman içinde sürtünmesiyle ilgili gazı bıraktığınız zaman geri pozisyona yavaş gelmesi, nadiren orta pozisyonda takılı kalması gibi tanımlanabilir. Mekanik bir problemdir, elektronik bir problem değil.

Şu ana kadar bize başvuran müşteriler için bayiler yeterince bilgilendirildi. Biz gerekli testleri yapacağız. Eğer gerçekten böyle problem varsa derhal iyileştirme yoluna gideceğiz."

Sayfa Yükleniyor...