Toyota Türkiye'de yeni model üretecek

Toyota Türkiye'de 150 milyon Euro ek yatırımla Sakarya tesislerinde C segment sedan üretecek. Yatırımla 400 kişiye istihdam sağlanacak.

Toyota Türkiye'de yeni model üretecek

Toyota Otomotiv'in Türkiye birimi Toyota Otomotiv Türkiye, Sakarya'da bulunan üretim tesislerinde, 150 milyon Euro ek yatırım ve 400 kişilik ek istihdamla, C segment sedan üretimine başlayacak.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, yeni modelin Toyota Türkiye üretim hattından çıkışının, iki yıl içinde gerçekleşeceği ifade edildi.

Açıklamada, C segment Sedan projesi için planlanan ek yatırım tutarının 150 milyon Euro olduğu belirtilerek, "Sakarya fabrikasında istihdam edilmek üzere mevcut işgücüne ilave olarak 400 kişilik yeni eleman alımı gerçekleştirecektir. Verso modelinin yanısıra üretimi gerçekleşecek olan yeni proje ile birlikte Toyota Türkiye'nin toplam üretim miktarı ve yerlileştirme de artacaktır" denildi.

Toyota'nın Avrupa üretiminde optimizasyon ve C segment üretiminde yerlileştirme stratejisi ile paralel olarak, ilgili segmentte Sedan üretimi Toyota Türkiye tarafından yapılacak, C segment hatchback üretimleri de Toyota İngiltere Fabrikası tarafından gerçekleştirilecek.

TEZER: GELECEK İÇİN OLUMLU İŞARET
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Ercan Tezer, Toyota'nın Türkiye'de üretimini genişletmesinin Türkiye ve sanayinin geleceği açısından olumlu bir işaret olduğunu belirtti.

Tezer,  ''Tıpkı Doblo'da, Connect'te olduğu gibi. Toyota'nın bir süredir bekleyip, böyle yeni bir projeye girmesi, kapasitesini büyüteceği anlamı da taşıyor'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...