Toyota'ya bir kötü haber de ABD'den

Toyota, ABD'deki otomobil pazarında geçen ay 20 bin satış kaybederek, 1998 yılından bu yana aylık satışlarda ilk kez 100 bin aracın altına düştü.

Toyota'ya bir kötü haber de ABD'den

ABD genelindeki araba ve kamyonet satışları, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6 oranında yükseldi. Bunda, yeniden tasarlanmış Hyundai Tucson SUV ve Buick LaCrosse Sedan gibi araçlar ile grup araba satışlarına taleplerin artması etkili oldu.

Geçen ay, çift haneli satışlarını ilan eden General Motors, Ford Motor, Nissan Motor ve Hyundai Motor, en fazla araç satan şirketler oldu.

Buna karşın, gaz pedalındaki sorunlar nedeniyle, aralarında en çok satan araçları da dahil 8 modelini geri çeken Toyota'nın bu kararı, ABD'deki piyasasını ciddi oranda etkiledi. Bu ülkedeki satışları geçen ay yüzde 16 oranında düşen Toyota, rakamsal olarak da geçen ay 20 bin satış kaybetti. Düşüşün, bu ay daha artabileceği belirtiliyor.

Ayrıca, bu sonuçla, 1998 Şubatından bu yana Toyota'nın ABD'deki aylık satışlarının ilk kez 100 bin aracın altına indiği ifade ediliyor.

Toyota'nın bu sorunları, ABD'de son 8 yılın en çok satan modeli olan Camry'e talebe de darbe vurdu. Camry, geçen ay otomobil satışlarında, Honda's Accord, Nissan's Altima, Toyota's Corolla ve Chevrolet Malibu'dan sonra 5. sırada yer aldı.

Sayfa Yükleniyor...