Trabzon'a 2.5 milyar liralık taze kan

Kkentte yapımı devam eden kentsel dönüşüm projelerinin toplam maliyeti 2.5 milyar lira...

Trabzon'a 2.5 milyar liralık taze kan

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 4 bin yıllık tarihi olan Trabzon'a hizmet edebilmek için şehirdeki tüm diğer kurumlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti.        

38 başlık altında yürüttükleri önemli çalışmalardan 12'sinin merkezi hükümetle birlikte sürdürülen işler olduğunu bildiren Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:       

''Projeleri, hükümetimizin kendi kuruluşlarının bütçelerinin programlarına almalarıyla gerçekleştirebiliyoruz. Belediyemizin 2010 yılı bütçesi 135 milyon liradır. Yoksa tek başımıza bunlardan birini bile yapamayız. Kentin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak amacıyla yürütülen önemli çalışmalardan biri de Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'dir. TOKİ ile birlikte sürdürülen proje için hak sahiplerine 13 milyon lira ödendi. 213 hak sahibiyle anlaşma yapıldı. 44 binanın yıkılacağı proje kapsamında şimdiye kadar 25 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Hukuki engeller kalktığında yıkıma devam edilecek.''       
Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabı kapsamında kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlandığını belirten Gümrükçüoğlu, ''İkinci etap rekreasyon düzenlemeleri için açılan ihale sonuçlandı. Yapımcı firma çalışmalara başladı. Proje kapsamında ayrıca Bahçecik'e çıkan yol ve 354 konut yapımı inşaat çalışmaları da start aldı. Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi ikinci etabında hak sahiplerine 95 milyon lira ödendi'' diye konuştu.        

Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesine de başlandığını da hatırlatan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:        

''Proje kapsamında 683 bina yıkılacak. Yapılan görüşmeler neticesinde şu ana kadar 308 hak sahibi ile anlaşmaya varıldı. Hak sahiplerinden 137'si Bahçecik'te yapılacak olan konutlardan alma yolunu tercih ederken, 171 hak sahibi ise kamulaştırma ücreti almayı tercih etti. Kamulaştırma ücreti olarak ilk etapta 66 hak sahibine 2 milyon 745 bin liralık ödeme yapılırken, anlaşma sağlanan 105 hak sahibine de önümüzdeki günlerde 3 milyon 181 bin lira ödeme yapılacak. Bizim en önemli projelerimizden biri olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi için avan proje çalışmalarına başlandı. Avan proje azami bu yıl sonuna kadar bitirilmiş olacak.''        

Gümrükçüoğlu, Akyazı Stadı Projesi'nin yapımını TOKİ'nin üstleneceğini ve bu projeyle ilgili ilk adımın da atıldığını aktararak, ''Projenin dolgu ihalesi 2 ay içinde tamamlanacak ve projeye başlanacaktır. Akyazı Stadı'na 2011 yılında başlanmış olacaktır. Trabzon'da yapımı devam eden kentsel dönüşüm projelerinin toplam maliyeti 2.5 milyar liradır.'' ifadelerini kullandı.        


Sayfa Yükleniyor...