Trafik sigortası primleri için önemli değişiklik

Trafik sigortasında şirketlerin prim tutarlarında indirim veya zam yönlü hareketlerine imkan tanındı. Sigorta şirketleri daha önce aynı ay içinde değişiklik yapamıyordu.

Trafik sigortası primleri için önemli değişiklik

Zorunlu trafik sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmelikte, yeni düzenlemeler doğrultusunda değişiklikler yapıldı.

Resmi Gazete'de yer alan yönetmelik değişikliğiyle, "sigorta şirketlerinin belirledikleri temel primleri ve tarifeleri ilgili ayın başından son gününe kadar değiştiremeyecekleri" şeklindeki fıkra hükmü yürürlükten kaldırıldı. Böylece sigorta şirketlerinin prim tutarlarında indirim veya zam yönlü hareketlerine imkan tanındı.

5 GÜN ÖNCE BİLDİRİLECEK

Sigorta şirketlerinin belirledikleri temel sigorta primleri ve motorlu araç işletenlere uygulayacakları prim indirim ve artırım sebeplerini oranlarıyla beraber uygulamaya başlamadan 10 gün önce TRAMER'e bildirme zorunlulukları da 5 günle sınırlandı.

RİSKİ YÜKSEK SİGORTALIYA ÖZEL KURALLAR

Hazine Müsteşarlığı'nın, riski yüksek olan sigortalılar bakımından sigorta şirketleri arasında prim ve hasar paylaşımı için özel kurallar getirebileceği kuralı hüküm altına alındı.

Bu sigortalıların primi Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği'nce yapılacak teklif dikkate alınarak Hazine Müsteşarlığı'nca tespit edilecek.

Sayfa Yükleniyor...