Trichet: Yunanistan için anlaşma yakın

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet, Yunanistan için süren görüşmelerin kısa sürede ve en doğru biçimde sonuçlanacağından emin olduğunu söyledi.

Trichet: Yunanistan için anlaşma yakın

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, Yunanistan'ın borç sorunlarına çözüm getirmek için sürdürülen görüşmelerin de kısa sürede tamamlanacağı umudunu belirtti.

Dış İlişkiler Konseyi'nin dün düzenlediği bir forumda konuşan Trichet, "Enflasyon beklentilerinin şu anda doğru çıpalandığını düşünüyoruz. Bizce enflasyon halen kontrol altında. ECB yönetim konseyi adına yaptığım açıklamada da faiz oranlarının bizim açımızdan uygun olduğunu söylememin nedeni budur" dedi.

Trichet, Yunanistan'a destek amacıyla hazırlanan önlemler konusunda ECB, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) katıldığı görüşmeler hakkında bilgi vermedi ancak yakın zamanda olumlu bir sonuç beklediğini belirtti.

Trichet, "Biliyorsunuz görüşmeler Atina'da devam ediyor ve bu nedenle yorum yapamam. Kısa sürede ve en doğru biçimde sonuçlanacağından eminim" diye konuştu.

Trichet dünya finans sistemini ayakta tutan denetim mekanizmasında reform için çabaların eşgüdüm içinde sürdürülmesi gereğini vurguladı ve "Atlantik Okyanusunun iki yakasında da geçerli olacak kurallara ihtiyacımız var" dedi.

ECB'nin finansal krizden sonra biriken çok büyük kamu borçlarının azaltılması için ısrarla yaptığı çağrıları yineleyen Trichet, küresel ekonominin olumlu yöne dönmesine rağmen, umursamaz bir tavır içine girmemek gerektiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...