TTNET'in abone sayısı 6 milyona çıktı

Türk Telekom'un bağlı ortaklığı TTNET'in Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, abone sayılarının 6 milyona yükseldiğini açıkladı.

TTNET'in internet kullanımına ilişkin Ipsos KMG ile gerçekleştirdiği araştırmaya ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan TTNET'in Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, TTNET'in ADSL abone sayısı açısından dünyadaki 317 internet servis sağlayıcı arasında 10'uncu sıraya yükseldiğini söyledi.

Yılmaz, "TTNET'in abone sayısı Temmuz'un ilk haftası 6 milyonu geçti. Önümüzdeki dönemlerde dünya sıralamasında yukarı doğru çıkacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) ilk çeyrek verilerine göre Türkiye'de 7.42 milyon internet abonesi bulunurken, 6.37 milyon xDSL, 640,580 mobil internet kullanıcısı bulunuyor.

Yılmaz, BTK'nın yalın ADSL düzenlemesi üzerinde çalıştığını belirterek, "Bize gelen bilgilere göre bu düzenleme yakında bitecek. Mevzuata uygun bir şekilde hareket edeceğiz. Bu, internet abone sayısını artırır mı, şu aşamada kestirmek zor" dedi.

Radyo Televizyon Üst Kurumu'nun (RTÜK) IPTV düzenlemesine ilişkin yönetmeliğinin iki hafta önce Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Yılmaz, "Biz de izin başvurusunu yaptık. TTNET'e IPTV izninin RTÜK tarafından o yönetmelik dahilinde verilmesi gerekiyor. Bu konuda uzun dönemli

çalışmalarımızı yaptık. 7 ilde 2,000 tane test kullanıcısı var, izni bekliyoruz ondan sonra da derhal başlayacağız" dedi.

TÜRKİYE'DE İNTERNET PENETRASYONU YÜZDE 32
Ipsos KMG'nin 38 ilde nüfusu 20,000'in üzerindeki yerleşim bölgelerinde yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye'deki toplam 18 milyon hanede internet penetrasyonu yüzde 32 seviyesinde, ADSL penetrasyonu ise yüzde 30 düzeyinde bulunuyor. Bilgisayar penetrasyonu ise yüzde 41 olarak yer alıyor.

Araştırmaya göre internet bağlantı sahipliğini engelleyen sebepler arasında yüzde 45 ile "finansal nedenler", yüzde 37 ile "ihtiyaç duyulmaması" gelirken, katılımcıların yüzde 5'i ise interneti illegal bir şekilde paylaşarak kullandığını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...