Tüfenkci: Kredi derecelendirme kuruluşlarını yanıltacağız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci NTV'nin sorularını yanıtladı. Tüfenkci, "Kredi derecelendirme kuruluşları çok aceleci ve siyasi davrandı. Bu kuruluşları yine yanıltacağız" dedi.

Tüfenkci: Kredi derecelendirme kuruluşlarını yanıltacağız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci NTV canlı yayınında Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Tüfenkci şöyle konuştu:

"Darbeye kalkışanlar, sınır kapılarının kapatılmasını istemişti. Bu noktada kapıların açık tutulması, normal işlemlerin yapılması ancak yurt dışı çıkışlarına dikkat edilmesi talimatını verdik.

Darbe girişiminden önce Türkiye'de ekonomik bütün göstergeler yukarı doğruydu. Bayramdan hemen önce başbakanımızın açıkladığı teşvik paketi de moral olmuştu. Bu darbe girişimi, piyasalar açısından bir olumsuzluğa yol açtı ancak piyasalarımız ayakta kaldı başka bir ülkede olsaydı piyasalar çökerdi. Hiçbir sektörün etkilenmemesi için vatandaş seferber oldu. 

Bazı spekületif haberler çıktı ancak bu tür fırsatçılara izin vermeyeceğiz.

"KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI ÇOK ACELECİ VE SİYASİ DAVRANDI"

Kredi derecelendirme kuruluşları çok aceleci ve siyasi davrandı. Biz bu derecelendirme kuruluşlarını birçok kere mahcup ettik. Yine bu kuruluşları yanıltacağız. Bundan sonra halkın bu sivil direnişini işadamları ve sivil toplum kuruluşlaıyla birlikte yurtdışı piyasalara iyi anlatmalıyız. 

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ

Rusya'nın Türkiye'nin önemli ticari partnerlerinden biri olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "Rusya ile ilişkilerimizin normalleşmesi ve eski noktadan daha öteye geçmesi gerekir. Şimdi bizim verilerimize göre ihracatımız bir miktar artmaya başladı." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...