Tüketicinin güveni yerine geliyor

CNBC-e Tüketici Güven Endeksi Nisan'da yüzde 7.9 artarak 102.87 düzeyine yükseldi.

Tüketicinin güveni yerine geliyor

CNBC-e Tüketici Güven Endeksi Nisan ayı nihai sonuçlarına göre, bir önceki aya göre yüzde 7.9 artarak 102.87 düzeyine yükseldi.

Yaklaşık 15 gün önce açıklanan CNBC-e Tüketici Güven Nisan Ayı Ön Endeksi'nde açıklanan değer 101.68 idi.

Nihai endeks sonucunun ön endekse çok yakın olduğu ve Mart ayına göre tüketici güveninde önemli bir yükselme gerçekleştiği görüldü.

Endeksin detaylarına bakıldığında tüketicinin hem mevcut durum algılamasında hem de geleceğe ilişkin beklentilerinde iyileşme olduğu. Bu çerçevede, CNBC-e Tüketici Beklenti Endeksi yüzde 7,6 artarak 90.57 değerini alırken, CNBC-e Tüketim Eğilim Endeksi yüzde 3.9 artarak 144.79 değerini aldı. Bu veriler de Nisan ayı ön endekslerinde sırasıyla gerçekleşen 88.24 ve 144,96 değerlerine çok yakın.

Endeks sonuçlarını değerlendiren Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Aslanoğlu şunları kaydetti: "Nisan ayında yaşanan bu yükselişte, hem finansal piyasalardaki pozitif gelişmelerin hem de ekonomik aktivitede ivme kazanan toparlanmanın etkili olduğunu düşünüyoruz. Mevsimsel etkilerle istihdam artışının başlıyor olması da bunda etkili olabilir. Sonuç olarak tüketici güveni hem bir önceki aya göre hem de bir önceki yılın aynı ayına göre artış eğilimini sürdürüyor. İç talebin ekonomik büyümeye verdiği katkının artmaya devam ettiğini izliyoruz."

Sayfa Yükleniyor...