Tüm soruların cevabı bu seminerde

XPS Derneği, Enerji Kimlik Belgesi ve ısı yalıtımı konusunda bilgi verecek.

Elektrikli ev aletlerinin ortalama tüketim değerlerini görebildiğimiz gibi artık binaların da aydınlatmada, ısıtmada ve soğutmada ne kadar enerji tüketeceğini önceden bilmek mümkün olacak. Çünkü 5 Aralık’ta yürürlüğe girecek olan “Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği” gereğince “Enerji Kimlik Belgesi” zorunlu oluyor. Artık yapılan her bina bu yönetmeliğe göre projelendirilmek zorunda olacak ve belediyeler binaların ısı yalıtımlı olup olmadığını denetleyecek.


Peki, Enerji Kimlik Belgesi’nin projelere yansıması nasıl olacak, bu belgeyi kim verecek, kim onaylayacak, denetimi nasıl yapılacak ve bu konuda belediyelerle diğer kamu kurumlarına düşen görevler neler olacak? İste bu soruların yanıtlarını, ülkemizde ısı yalıtımı bilincinin gelişmesini misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği’nin, 20 Kasım Cuma günü Kadıköy Belediyesi’nde gerçekleştireceği seminerde bulmak mümkün… Belediyelerin ilgili kurum personelleri, mimarlar, mühendisler ve müteahhitlere yönelik olarak düzenlenecek seminer, Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’nda saat 13.30-16.30 arasında gerçekleşecek.

Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçirilecek olan seminerde, XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Genel Koordinatörü Meltem Yılmaz sunum yapacak. Yılmaz; binalarda enerji verimliliği, ısı yalıtımının önemi ve hava kirliliği ile SEG’e (Sera Gazı Emisyonu) pozitif katkısı, yürürlükteki yasa ve yönetmelikler, Aralık 2009’da yürürlüğe girecek olan Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği, Enerji Kimlik Belgesi ve projelere yansıması gibi konuları ele alacak. Mevzuatların uygulanmasında belediyelerin ve diğer kamu kurumlarının rolleri üzerinde duracak olan Yılmaz, mevcut binalardaki durum ve yapılacak iyileştirmelere de değinecek.


Sayfa Yükleniyor...