'Tüpraş'ta hükümete göre hareket edeceğiz'

İran'a yaptırımlarla ilgili sürece yönelik Koç Holding'den ilk açıklama geldi. CEO Turgay Durak, "Tüpraş milli bir şirket olduğu için hükümetin yönlendirmesine göre hareket edeceğiz" dedi. Anadolu Grubu'nun patronu Tuncay Özilhan, 10 yıl önce Avrupa'nın hastası olan Türkiye'nin bugün Avrupa'ya ders verme noktasına geldiğini söyledi. Özilhan, SABMiller'la birleşmenin bir aya tamamlanacağını kaydetti. Fed'in yeni bir niceliksel genişleme programını devreye sokabileceğini açıklaması MB'nin duruşunu değiştirebilir. MB Başkanı Başçı, "Ne kadar uzun süre bol ve ucuz para olacak bu önemli" dedi. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Davos'ta katılımcıların 'Türkiye'de ne yapabiliriz' diye sorduğunu söyledi. Şahenk, "Artık Türkiye bambaşka yerlerde" dedi. Başbakan Yardımcısı Babacan, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'a yapılacak 3. köprüyle otoyol projesini ayırdıklarını söyledi. Sadece 3. köprü için çıkılacak ihalenin büyüklüğü 2.5 milyar dolar olacak. İsrail Merkez Bankası Başkanı Fischer, Merkez Bankası'nın adımlarının ilginç olduğunu, diğer ülkelerin de bunu örnek alabileceğini söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin tek başına zordaki tüm ortaklarını kurtaramayacağı mesajını verdi Davos'ta konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk "Türkiye, 2001 krizinden de Avrupa'daki krizden de sağ çıktı" dedi. Ünlü ekonomist Roubini, küresel ekonomiyle ilgili oldukça karamsar. Yunanistan'ın 18 aya kadar Euro Bölgesi'nden çıkacağını öngören Roubini, Avrupa'yla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Türkiye'nin yerli otomobil markası çıkaracağını ve bunun da çok başarılı olacağını söyledi. Coca-Cola Dünya Başkanı Muhtar Kent, "Türkiye ekonomisi bu yıl 2011'e göre daha yavaş büyüse de parlayan yıldız olacak" dedi. Alplere sırtını dayamış küçük dağ kasabası Davos, küresel ticaretin, neoliberal siyasetin ve akademik kapitalizmin başkenti olarak dünya gündemini belirliyor.

'Tüpraş'ta hükümete göre hareket edeceğiz'

Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Dünya Ekonomik Forumu'nun yapıldığı Davos'ta CNBC-e'den Burcu Göksüzoğlu'nun sorularını yanıtladı.


İran'a yönelik yaptırımlarla ilgili ilk kez konuşan Durak, "Bu uluslararası bir sorun. Ülkemizin enerji güvenliğiyle ilgili bir sorun. Tüpraş milli bir şirket olduğu için, ihtiyacın yüzde 70-75'ini karşıladığı için biz burada hükümetin yönlendirmesine göre hareket edeceğiz" dedi.

Holding olarak bu yıl yüzde 7-8 büyüyeceklerini belirten Durak, "Ford Otosan üç tane orta büyüklükte ticari araç, bir ağır kamyon TIR çekicisi ve bunun motoru üzerine yatırım yapıyor. Bu araçlar yakın Avrasya denilen Batı Avrupa, Doğu Avrupa, eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracatı planlanan araçlar" dedi.

FORD OTOSAN'DA 1.3 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPARIZ
Durak, Ford Otosan tarafında üç yıl içinde 1 milyar 350 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, Tofaş'ta da yıllık 150-180 milyon dolarlık ilave yatırım yapacaklarını ifade etti.

YERLİ OTO İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Yerli otomobille ilgili ortaklarla görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Durak, detaylı bilgi vermedi.

Sayfa Yükleniyor...