Turizm teşviklerine iki havalimanı daha eklendi

Turist girişlerindeki büyük düşüşe bağlı olarak uygulanmasına başlanan turizm teşvikleri kapsamına İstanbul Sabiha Gökçen ve Erzurum havalimanları da dahil oldu.

Turizm teşviklerine iki havalimanı daha eklendi

Turist getiren acente desteğinde kapsam genişletildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararıyla, Türkiye'ye turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine uçak başına 6 bin dolarlık yakıt desteği verilmesi teşvikinde kapsam genişletilerek, uygulamaya İstanbul Sabiha Gökçen ve Erzurum havalimanları da eklendi.

Buna göre, Sabiha Gökçen havalimanına 1 Ocak - 31 Aralık tarihleri arasında tarifesiz (charter)uçaklarla turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine uçak seferi başına 6 bin dolar destek sağlanacak.

Aynı destek Erzurum Havalimanına belirlenen zaman aralığında tarifeli veya tarifesiz uçaklarla turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine de verilecek.

HANGİ HAVALİMANLARI TEŞVİK KAPSAMINDA?

Teşvik kapsamındaki diğer havalimanları da daha önce, "Antalya - Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta Süleyman Demirel, Ekişehir Hasan Polatkan, Ordu Giresun, Samsun Çarşamba" olarak açıklanmıştı.

Sayfa Yükleniyor...