Türk ilaç devini ABD'li Amgen aldı

ABD'li Amgen Mustafa Nevzat'ı 700 milyon dolara satın almak için anlaştı.

Türk ilaç devini ABD'li Amgen aldı

ABD'li ilaç şirketi Amgen , Türk ilaç şirketi Mustafa Nevzat'ı 700 milyon dolara satın almak üzere anlaşma sağladığını açıkladı.

Amgen'den yapılan açıklamada, nakit üzerinden gerçekleşecek işlemin Amgen'in Türkiye'deki ve bölgedeki varlığını önemli ölçüde büyüteceği belirtildi. Böylece Amgen, Mustafa Nevzat'ın yüzde 95.6'sını satın almış oldu.

Açıklamada, işlemin her iki şirketin yönetim kurulu tarafından onaylandığı belirtildi.

Amgen Şirket ve Operasyonlar Başkanı Robert A. Bradway, kendilerini, faaliyet gösterdikleri tüm pazarlarda hastalara inovatif ilaçlar sunmaya adadıklarını ifade etti.

Bradway, ''Mustafa Nevzat'ın çalışanları ve yönetim ekibi ile birlikte; Türkiye ve çevresindeki pazarlarda yüksek kaliteli ve inovatif ilaçlarla faaliyetlerimizi artırmayı planlıyoruz'' dedi.

'ÇOK CEKİCİ BİR FIRSAT'
Mustafa Nevzat Genel Müdürü Levent Selamoğlu da anlaşma hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: ''Bu işlem; Mustafa Nevzat, çalışanları ve müşterileri için çok çekici bir fırsat sunuyor. Mustafa Nevzat ve Amgen birlikteliği; Türkiye'de benzersiz kabiliyetleri, bölgede ve diğer gelişmekte olan pazarlarda ise büyüme potansiyeli olan bir lider yaratacak. Amgen'in hedef ve kaynakları ülkemizde yatırımın sürekliliğini de sağlayacak.''

İki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylanan satın alma işlemi, Rekabet Kurulu onayı dahil olmak üzere alışılagelmiş kapanış şartlarının yerine gelmesine bağlı olarak tamamlanacak.

FDA ONAYI ALAN İLK TÜRK İLAÇ ŞİRKETİ
Türkiye'nin en eski ve köklü ilaç firmalarından Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş 1923'te kuruldu.

Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş. mamul ürüne yönelik olarak ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) onayı almış ilk Türk ilaç üreticisi.

Şirket Mayıs 2007'de Türkiye'den ABD'ye ilk bitmiş ürün ihracatı gerçekleştirdi.

FORTUNE 500'DE
İlk olarak 1980'de AMGen (Applied Molecular Genetics - Uygulamalı Moleküler Genetik) adı ile kuruldu.

Amgen, faaliyetleri destekleyici kanser tedavisi, anemi tedavisi, romatoid artrit ve psoriatik artrit ve ankilozan spondilit gibi diğer otoimmün hastalıkların tedavisinde dünya genelinde hastalara hizmet edecek şekilde genişlemiş olan bir Fortune 500 şirketi.

Türkiye'de 2010 yılında ofis açan Amgen, bugüne kadar iki ürünü pazara sunmuş bulunuyor. Amgen, güçlü ürün portföyünü Türkiye ve diğer pazarlardaki hastalara yararlı olmak üzere geliştirmeyi hedefliyor.

Sayfa Yükleniyor...